25n
25N
25N

Com s'accedirà a la plaça de l'Ajuntament després de la seua peatonalització

A partir del 20 de març, començarà la peatonalització blana de la plaça de l’Ajuntament

laplaçaesteua.com

Com s'accedirà a la plaça de l'Ajuntament després de la seua peatonalització
05/03/2020 -

A partir del 20 de març, la plaça de l’Ajuntament es tancarà al trànsit de manera permanent, recuperant al voltant de 12.000 metres quadrats per a la ciutadania. Aquest procés, que es realitzarà en un primer moment mitjançant una actuació blana, suposa un pas molt important en eixe model de ciutat de places que s’està impulsant des del govern valencià. I és que eixe tancament al trànsit rodat del centre de la ciutat, permetrà unir i dignificar la plaça de l’Ajuntament, la plaça de la Reina i l’entorn de la Llotja en una espècie de triangle per als vianants.

Aquesta actuació canviarà per complet la mobilitat dins de la plaça. Així, com ja hem avançat en aquest diari, el trànsit rodat només es permetrà pel carrer Roger de Lauria cap a Marqués de Sotelo i Periodista Azzati. En aquest sentit, els únics vehicles privats que podran accedir seran els que hagen d’accedir a pàrquings privats, o els vehicles de càrrega i descàrrega per als quals s’habilitarà una zona específica per a evitar que es paralitze l’activitat econòmica i comercial del centre de la ciutat.

Quant al transport públic, el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, va informar de la creació d’una nova línia de l’EMT – la C1 – que no només actuarà de llançadora entre el bescanviador de Tetuan – Porta de la Mar i el del carrer Xàtiva, sinó que, a més, assumirà el recorregut de la línia 5, que desapareixerà. La C1 serà l’única que circule per dins de la plaça de l’Ajuntament, amb una freqüència d’entre 4-5 minuts, per a la qual s’habilitarà una parada en la zona central de la plaça. A més, la resta de línies, que actualment tenen parada a la plaça de l’Ajuntament, canviaran la seua parada a altres carrers pròxims com pot ser Marqués de Sotelo, carrer Barques o Periodista Azzati.

El mateix ocorrerà amb les línies nocturnes de l’EMT. De fet, l’N1, N2, N6, N8, N9 i N10 es traslladen a Marqués de Sotelo, encara que l’N2 i l’N10 seran les úniques que sí que mantindran la parada en la plaça de l’Ajuntament. D’altra banda, l’N3 i N7 pararan al carrer Sant Pau; mentre que al carrer Xàtiva tindran la seua parada l’N4 i l’N5. La resta del recorregut no es modificarà i, només les línies N1, N2, N8 i N10 utilitzaran el carrer Colón per a arribar a les parades modificades. Finalment, desapareixerà la denominació de les línies nocturnes N89 i N90 – ara seran L89 i L90 –, però ampliaran el seu horari per a garantir el servei nocturn com fins ara.

El taxi també tindrà els mateixos permisos que l’EMT. D’aquesta manera, els taxis seran els únics vehicles que podran circular al costat de l’EMT en direcció al carrer Barques, vorejant la plaça de l’Ajuntament des de Marqués de Sotelo o Periodista Azzati. Així mateix, també podran accedir al carrer Alacant des de Marqués de Sotelo o circular pel carrer la Pau cap a la plaça de l’Ajuntament.

A més, els taxis disposaran de dues noves parades a la plaça de l’Ajuntament, sent una d’ella la situada en la part nord-oest, que serà d’ús compartit amb els vehicles de logística en horari de 8.00 a 11.00 hores, i d’ús exclusiu la resta de dia.

Finalment, les persones usuàries de bicicletes o altres transports de mobilitat personal hauran de tindre en compte que l’espai per als vianants guanyat en calçada en la part oest de la plaça tindrà consideració de carrer per als vianants; mentre que els espais guanyats en les voreres de la part est, així com en la de Marqués de Sotelo, tindran condició de vorera i estarà prohibida la circulació, de la mateixa manera que també estarà prohibit circular pel vial destinat a l’EMT i Taxi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − onze =

bombers
CCCC
bombers