25n
25N
25N

Com posar el teu cotxe a punt?

Com posar el teu cotxe a punt?
28/08/2020 -

Els desplaçaments amb cotxe són una de les formes de transport que més utilitzem en el nostre dia a dia. Anar a treballar, portar als xiquets a l’escola, eixir de vacances o realitzar escapades de cap de setmana, són activitats que realitzem habitualment amb els nostres vehicles.

Tindre el cotxe a punt és fonamental per a poder desplaçar-se de manera segura i evitar possibles incidents desagradables, com a accidents o avaries mecàniques. Portar un bon manteniment del cotxe amb mesures com revisar la pressió de les rodes o portar catifetes de cotxe a mesura, són la clau per a tindre una experiència segura i tranquil·la en els nostres desplaçaments.

Cinc consells per a posar el teu cotxe a punt

A continuació proposarem cinc mesures perquè el teu cotxe es trobe en perfecte estat i pugues abordar qualsevol desplaçament amb les garanties suficients per a realitzar-lo de manera còmoda i segura:

Revisar els frens

Que els frens responen en qualsevol situació és fonamental per a una conducció segura. Cal revisar sovint l’estat d’aquests, bé amb una inspecció visual per a veure el desgast de les pastilles i dels discos, o portant-lo a un taller on puguen mesurar el seu estat i eficàcia.

Canviar les catifetes

Les catifetes protegeixen la tapisseria i l’interior del cotxe de la brutícia, humitat i altres agents que introduïm amb el nostre calçat. Utilitzar unes catifetes a mesura per al nostre model de vehicle, amb una subjecció personalitzada, incrementa les mesures de seguretat, evitant per exemple, que la catifeta dificulte l’ús dels pedals.

Per tant, disposar de catifetes personalitzades aportarà un major grau de seguretat, alhora que permetrà millorar el disseny i aspecte visual interior del nostre cotxe.

Mesurar l’oli

L’oli s’encarrega de lubrificar el motor i controlar el nivell de temperatura d’aquest. Portar un bon control de l’oli, realitzant mesuraments freqüents per a comprovar si es disposa del nivell adequat, o fer els canvis d’oli en el quilometratge adequat, evitarà rampells i incrementarà la vida útil del motor.

Mesurar l’oli és un procés molt senzill que a penes requereix d’uns instants, i proporciona grans beneficis tant per a la seguretat de la conducció, com per a la conservació del vehicle.

Revisar les rodes

Les rodes són la superfície de contacte entre el vehicle i la carretera. És important revisar la pressió de les rodes i el dibuix del pneumàtic per a garantir el màxim agarre del vehicle a l’asfalt, la qual cosa facilitarà tant la frenada com la conducció.

Controlar el nivell dels líquids

Un bon manteniment d’un cotxe ha d’incloure revisions habituals dels diferents líquids i els seus nivells. A part de controlar l’oli, s’ha de mesurar.

Líquid de frens.
Líquid d’embragatge.
Líquid de la direcció.
Aigua refrigerant.

Els cotxes han d’estar a punt per a poder realitzar els nostres trajectes amb seguretat i confort. Amb els cinc consells que hem comentat tindrem els nostres vehicles en les millors condicions per a afrontar qualsevol viatge, evitant sorpreses desagradables.

Xicotets detalls, com disposar de catifetes adequades o revisar la pressió dels pneumàtics, incrementa el grau de seguretat a l’hora de conduir un cotxe.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =