25n
25N
25N

Com impacta el canvi climàtic al patrimoni històric de València?

Com impacta el canvi climàtic al patrimoni històric de València?
06/06/2019 -

Las Naves Centre d’Innovació de l’Ajuntament serà l’entitat municipal que desenvolupe durant 3 anys un projecte per analitzar i aplicar metodologies innovadores per a prevenir els efectes del canvi climàtic en el patrimoni històric i natural de les ciutats. En el cas de València s’analitzarà especialment l’Horta i racons naturals com l’Albufera, així com el patrimoni del centre històric.

En aquesta iniciativa, que ha començat aquesta setmana a Bratislava (Eslovàquia), també formen part les ciutats europees d’Hamburg (Alemanya) i Camerino (Itàlia). El projecte europeu –inclòs al programa Horizon2020– desenvoluparà un marc unificat de gestió dels efectes adversos i conseqüències del canvi climàtic en el patrimoni històric i natural de les ciutats participants. Busca, de manera innovadora, que València puga avaluar i millorar la capacitat d’adaptació d’un patrimoni natural històric i mil·lenari com és l’Horta o l’Albufera.

Aquests indrets, segons l’estudi «Anàlisi de vulnerabilitat al canvi climàtic del municipi de València» (2015), es veuen afectats per les conseqüències del canvi climàtic i registren augments de temperatures i pluges torrencials, descens de les pluges anuals, ones de calor, sequera i augment del nivell de la mar.

També actuarà en l’avaluació de l’impacte climàtic en els edificis històrics de València, especialment de Ciutat Vella, com la Llotja o el Mercat Central.

EINES I METODOLOGIES

El projecte, que aquesta setmana ha celebrat el seu inici en una reunió tècnica a la ciutat participant de Bratislava, posarà en marxa a la nostra ciutat una sèrie d’eines i metodologies que es compartiran en una plataforma col·laborativa destinada a la presa de decisions sobre canvi climàtic a escala local.

Entre totes aquestes eines es valorarà introduir en les diferents ciutats del projecte, algunes d’elles com per exemple: sistemes d’anàlisi que analitzaran els objectes culturals, així com les grans àrees històriques de la ciutat; sistemes de gestió de la informació de llocs històrics georeferenciats; models per a l’anàlisi de simulació, envelliment i risc; un inventari de les possibles mesures de millora de la resiliència i reconstrucció, avaluades pel seu acompliment; una metodologia d’avaluació de la vulnerabilitat; ferramentes per a planificar la millora de la resiliència o un inventari de mitjans de finançament.

ARCH, que així es diu el projecte, pretén obtenir resultats aplicables en la ciutat a través de polítiques específiques. Les ciutats pilot de Bratislava, Camerino, Hamburg i la mateixa València treballaran conjuntament en processos de co-creació, amb la intenció també de donar difusió als resultats en altres ciutats i contextos de professionals europeus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + disset =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus