25n
25N
25N

Com hauria afectat la Covid-19 a la Comunitat Valenciana si no s'hagueren adoptat les mesures actuals

L’estudi realitzat per ‘Data Science for Covid-19’ mostra els diferents escenaris si no s’hagueren dut a terme les actuals mesures de confinament

Com hauria afectat la Covid-19 a la Comunitat Valenciana si no s'hagueren adoptat les mesures actuals
09/04/2020 -

Ja s’ha publicat la primera valoració del grup de treball ‘Data Science for Covid-19 Comunitat Valenciana‘, un equip multidisciplinari de voluntaris que treballen juntament amb la Direcció General d’Anàlisi i Polítiques Públiques de Presidència, des d’on es coordina l’anàlisi de la situació sobre la incidència de la Covid-19 en el territori valencià.

Així, la Comunitat Valenciana s’alça com la comunitat autònoma on més s’ha reduït el radi de desplaçament dels residents, situant-se per damunt de la mitjana espanyola. De fet, les dades de mobilitat de les operadores confirmen l’augment significatiu del nombre de persones que romanen en la seua àrea de residència – un 72% – complint, d’aquesta manera, amb les normes de confinament establides després de decretar-se l’estat d’alarma.

En aquest sentit, a més de comptabilitzar les dades de l’INE (Institut Nacional d’Estadística), s’han utilitzat les dades obtingudes per una enquesta contestada per més de 120.000 persones que demostra que al voltant d’un 10% de la població no ix de la seua casa en absolut; que més de la meitat dels enquestats tan sols ho fa per a anar al supermercat o a la farmàcia; i que al voltant del 30% van eixir per a anar a treballar.

Sens dubte, unes dades positives que són el reflex del compliment de les normes per part dels valencians i valencianes que, a més, han contribuït a reduir tant el nombre d’afectats per la Covid-19, com el nombre de persones mortes. I és que aquest estudi també mostra els diferents escenaris que s’hagueren donat a la Comunitat Valenciana si s’haguera optat per mesures menys restrictives o, simplement, per no fer res per a contenir aquesta pandèmia.

Estimacions de l’avanç de la Covid-19 a la Comunitat Valenciana amb dades fins al 6 d’abril

Si no s’apliquen mesures

Només tancament de col·legis i prohibició d’esdeveniments multitudinaris + distanciament social

Teletreball + tancament d’activitats comercials, col·legis i esdeveniments + confinament

Gràcies a les mesures que s’han aplicat, en l’actualitat, el nombre de persones contagiades no ha sigut tan elevat. De fet, d’acord amb les dades que ha donat la consellera de Sanitat, fins al 9 d’abril, la situació a la Comunitat Valenciana es troba de la següent manera:

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 15 =