25n
25N
25N

Com funcionen els serveis bancaris a Espanya durant la pandèmia

La banca online s’ha consolidat com una eina fonamental enfront del coronavirus

@pampouks

Com funcionen els serveis bancaris a Espanya durant la pandèmia
21/04/2020 -

L’expansió de la COVID-19 ha originat una sèrie de canvis dràstics en tots els sectors, molts dels quals estan totalment paralitzats. Sobre aquest tema, les entitats financeres han garantit l’accés als serveis bancaris en tot el territori espanyol.

Cada banc ha pres les seues pròpies mesures per a protegir als seus treballadors i continuar oferint el servei en les pròximes setmanes. En general, totes les companyies financeres han recomanat als seus clients utilitzar la banca per internet en la mesura que siga possible.

D’aquesta manera, Banc Sabadell va anunciar que tindrà obertes totes les seues oficines amb el 50% de la plantilla per a garantir el funcionament del servei. A més, va precisar que assumirà les recomanacions de salut i distanciament que han disposat les autoritats sanitàries.

Per part seua, el BBVA va informar que es reduirà l’horari d’atenció en totes les seues sucursals. Els clients podran acudir a les seues oficines des de les 8.00 fins a les 14.15 hores. Així mateix, l’entitat va recomanar als seus clients usar totes les vies telemàtiques que tenen a la seua disposició i limitar al màxim els tràmits en les seues oficines.

CaixaBank ha posat a disposició totes les seues oficines per a assegurar el servei de la banca minorista. El seu nou horari d’atenció és de 8.30 a 14.30 hores. Igual que els altres, ha establit la seua pròpia organització per a complir amb les mesures sanitàries exigides. El director de cada sucursal ha establit torns per a girar el teletreball i el treball presencial.

Bankia ha informat els seus clients que les seues oficines continuaran obertes, però que ha reforçat els seus canals digitals. La mateixa situació travessa Banc Santander, que ha indicat que obrirà la seua xarxa d’oficines i aplicarà totes les mesures sanitàries. Igualment, va exhortar als seus clients a acudir als seus canals físics sempre que siga indispensable, i que usen, preferentment, la banca digital. Igual que els ja esmentats, Cajasur segueix amb la seua xarxa operativa, però aconsella optar per la banca en línia.

La banca en línia s’ha convertit en l’eina fonamental per als usuaris, perquè evita el contacte físic i facilita les transferències. Segons MonederoSmart, hi ha bancs que són totalment digitals i, malgrat no entregar targetes als seus usuaris, permeten vincular els seus comptes amb qualsevol targeta d’altres entitats financeres.

Els caixers en tot el país també continuen operatius, perquè són les eines principals que permeten als ciutadans disposar d’efectiu. El Banc d’Espanya ha recomanat a les entitats financeres aplicar totes les mesures de prevenció per a reduir les possibilitats de contagi.

Les mesures imposades pel govern espanyol s’emmarquen dins de les accions empreses per la majoria de països. Als Estats Units s’han imposat lleis per a evitar que la gent retire tots els seus fons, així com manté la protecció per depòsits fins per 250.000 dòlars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − set =