25n
25N
25N

Quina és la situació del Coronavirus a la Comunitat Valenciana? Rebrots, xifres i anàlisis de l'augment de positius

Coneix on s’han produït els rebrots per Covid-19 en la Comunitat, com s’han produït i quina és l’evolució de la pandèmia a València

Font: Institut Cartogràfic Valencià

Quina és la situació del Coronavirus a la Comunitat Valenciana? Rebrots, xifres i anàlisis de l'augment de positius
26/08/2020 -

L’augment de positius confirmats per PCR que s’han produït en les últimes setmanes preocupa les autoritats i molt. Concretament, la Comunitat Valenciana ha multiplicat per 20 el nombre de rebrots des que el dilluns es compliren els dos mesos del primer rebrot produït en la desescalada. Durant l’última setmana, València, Castelló i Alacant ha registrat una mitjana de 20 rebrots al dia i la situació, creix vertiginosament. Segons l’última actualització realitzada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, el nombre de nous contagis augmenta en 772 confirmats per prova PCR, que situen la xifra total de positius en 20.770 persones. Ara, a punt de començar la tornada a escola dels escolars, la reincorporació dels treballadors que estan de vacances, o els que tornen d’un ERTO, és el moment d’analitzar com ha sigut l’evolució del Coronavirus, i els seus rebrots, a la Comunitat Valenciana.

Precisament, des que es detectara el primer rebrot de Coronavirus en acabar l’estat d’alarma, s’ha passat de registrar una mitjana de huit brots al dia a la fi de juliol, als vint diaris d’aquesta setmana passada. En total, al llarg del mes d’agost s’han registrat 270 brots de covid-19 en la Comunitat Valenciana, amb un cúmul de 1.274 contagiats, enfront dels 61 brots i 681 casos comptabilitzats des del primer rebrot (el 24 de juny) i fins al 31 de juliol.

Fuente: Conselleria de Sanitat Pública i Universal.

Quins són els brots amb més casos a València

De moment, els brots amb major nombre de contagis a l’agost s’han produït a Benigànim, el 22 d’agost amb 24 casos; seguit de Manises, l’11 d’agost amb 17 de casos; d’Orihuela, amb 16 casos el 21 d’agost, i de Burjassot i Torrent, amb 11 casos cadascun el 13 i el 21 d’agost, respectivament.

A Peníscola hi ha hagut un brot amb 10 casos el 14 d’agost, igual que a Riba-roja de Túria el 20 d’agost. També s’han produït focus amb 9 contagis a València el 10 d’agost; a Picassent el 12 d’agost; a València el 14 d’agost; a Torrent el 20 d’agost i a Riba-roja de Túria el 21 d’agost.

Així i tot, el rècord de casos infectats en un rebrot des que acabara l’estat d’alarma el continua tenint Gandia, on es va iniciar el 15 de juliol i va arribar a tindre més de 160 infectats, seguida del brot de Peníscola, amb prop de 70 infectats encara que ja estan controlats.

On es produeixen els rebrots?

La concentració més gran de rebrots es produeixen a la ciutat de València, on s’han produït 189 rebrots, la qual cosa suposa el 70 per cent de total. Per això, Sanitat va anunciar mesures restrictives a soles en la capital; en la d’Alacant s’han registrat 64 nous focus, la qual cosa representa 23,7 per cent del total, i la de Castelló ha comptabilitzat 17 rebrots, el 6,3 del total.

Si es té en compte el tipus dels brots registrats a l’agost, 196 són d’origen social; 30 s’han produït en l’àmbit laboral; 23 provenen de l’oci; 10 s’han donat en les vacances; 4 són d’origen mixt (social i laboral); 3 d’origen extracomunitari; 2 d’origen comunitari i 2 d’origen nosocomial. Per tant, el contagi comunitari de moment no s’està produint.

Amb aquestes dades es pot afirmar que el 72,6 per cent dels rebrots de Coronavirus produïts en les tres primeres setmanes d’agost en la Comunitat Valenciana tenen un origen social, segons es desprén de les dades que ha anat facilitant la Conselleria de Sanitat.

La Comunitat Valenciana ha registrat des de l’última actualització 772 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR, que situen la xifra total de positius en 20.770 persones. Per províncies, la distribució és la següent: 94 a Castelló (2.371 en total); 209 a la província d’Alacant (6.524 en total); i 469 a la província de València (11.854 en total). A més, hi ha altres 21 casos sense assignar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =