25n
25N
25N

Com ajudar al fet que València siga Capital Europea de la Innovació 2020

València és l’única ciutat espanyola que opta a convertir-se en la Capital Europea de la Innovació

Xisco Navarro

Com ajudar al fet que València siga Capital Europea de la Innovació 2020
24/08/2020 -

Gràcies a Missions València 2030, que recull una sèrie d’estratègies per a aconseguir una ciutat més saludable, sostenible i emprenedora, ha portat a València a convertir-se en l’única ciutat espanyola que opta a ser Capital Europea de la Innovació 2020. Un lloc que es disputa amb altres onze ciutats europees com Milà (Itàlia), Reikiavic (Islàndia), Viena (Àustria), Cluj-Napoca (Romania), Espoo (Finlàndia), Gante (Bèlgica), Groningen (Països Baixos), Helsingborg (Suècia), Leeuwarden (Països Baixos), Lovaina (Bèlgica) i Linz (Àustria).

D’aquesta manera, des que la Comissió Europea triara València com una de les ciutats finalistes, l’Ajuntament de València ha anat desgranant en què consistirà el projecte Missions València 2030. Així, els quatre eixos d’innovació que es mobilitzaran serà tant el sector públic, des de diferents institucions, com el sector privat des de grans empreses, pimes i autònoms; les universitats amb els seus centres d’investigació i instituts tecnològics; i la ciutadania amb el seu moviment social, associacions, col·legis professionals, etc.

“Ara més que mai busquem respostes en la investigació i la innovació. En un context en el qual la societat mira constantment a la ciència i a la innovació perquè ens proporcione solucions i respostes als grans reptes i a les emergències que la humanitat ha d’enfrontar, la ciutat de València, proposa les Missions València 2030”, explicava l’alcalde de València, Joan Ribó.

“Missions València 2030 construeix sobre el talent de tot l’ecosistema i no exclou a ningú, perquè les missions d’una ciutat, d’un país o de tota Europa s’aconsegueixen des de la diversitat i amb la suma de totes les parts i fonts de coneixement”, apuntava el regidor d’Innovació, Carlos Galiana. I afegia que del que es tracta és “d’anticipar la ciutat a les polítiques europees aprovades sota el programa Horitzó Europa per al període 2021-2027”.

En aquest sentit, entre els objectius d’aquest projecte es troba no només aspirar a la millora de la salut de les persones i avançar cap a una ciutat sostenible amb el focus posat en la renaturalització de l’entorn urbà, sinó també a enfortir el teixit productiu i impulsar els processos de transformació digital que “ens permetran ser més resilients i adaptar-nos als escenaris de crisis”. I tot això, per descomptat, sense deixar a ningú arrere i reduint les desigualtats socials.

Per a mostrar el teu suport a València com a Capital Europea de la Innovació, qualsevol organització, empresa, institució o persona física pot emplenar el formulari i fer valdre el projecte Missions València 2030.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =