25n
25N
25N

Commemoració de 40 anys de Crim de Germania i homenatge a Josep Lozano a València i a Sueca

Actes per celebrar el 20 N, dia del llibre valencià, data de la primera edició del Tirant lo Blanc

Commemoració de 40 anys de Crim de Germania i homenatge a Josep Lozano a València i a Sueca
12/11/2020 -

La Plataforma per la Llengua del País Valencià ha organitzat, en col·laboració amb Acció Cultural del País Valencià i el Museu Joan Fuster de Sueca, uns actes al voltant del Dia del Llibre Valencià. L’entitat vol promoure la data del 20 de novembre de 1490, dia en què el primer exemplar del Tirant lo Blanc, obra cimera del segle d’or valencià i de la literatura catalana, va eixir de la impremta.

Al Centre Octubre de València, el divendres 13 de novembre, a les 19:00 h. tindrà lloc un homenatge a l’escriptor Josep Lozano, autor de la novel·la Crim de Germania, que ha complit 40 anys. L’obra va guanyar el premi Octubre de narrativa de l’any 1979. La presentació anirà a càrrec de Victor Labrado. Aquest recull de contes sobre la guerra de les Germanies és l’obra més important de la narrativa valenciana de la dècada del setanta, i una obra fonamental de la literatura catalana del darrer terç del segle XX. L’acte conclourà amb un recital de música del Renaixement i del Barroc, a càrrec de la cantant i guitarrista Bea Lafont.

Una setmana després, a l’Espai Joan Fuster, al carrer de Sant Josep 8-10 de Sueca, el divendres 20 de novembre, a les 19:00 h., se celebrarà també un homenatge a l’escriptor Josep Lozano, l’autor de Crim de Germania. L’acte comptarà amb la col·laboració de l’artista Anna Moner i de l’escriptor i crític literari Victor Labrado. Com a cloenda actuarà el guitarrista Òscar Ebro, que oferirà obres de Lluís Milà, Gaspar Sanz, Miquel Llobet i Vicent Asèncio.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =