25n
25N
25N

El Comité de les Regions aprova tres esmenes de la Generalitat per a reforçar el Fons de Solidaritat, el Feder i el Fons Social Europeu

“El finançament europeu serà clau en la reconstrucció de l’economia valenciana després de la crisi del coronavirus”, ha indicat Andreu Iranzo

El Comité de les Regions aprova tres esmenes de la Generalitat per a reforçar el Fons de Solidaritat, el Feder i el Fons Social Europeu
16/07/2020 -

La Generalitat ha aconseguit introduir tres esmenes en la resolució del Comité Europeu de les Regions (CdR) que fixa les prioritats per al període 2020-2025. Les esmenes se centren a reforçar el Fons de Solidaritat de la UE, potenciar el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) i el Fons Social Europeu (FSE) i a fomentar els valors i principis europeus en el món.

“Es tracta d’un assoliment important, ja que en aquest document es marquen les prioritats del Comité Europeu de les Regions per als pròxims cinc anys, alguna cosa que resulta clau davant els reptes als quals ens enfrontem per la crisi econòmica i social generada per la COVID-19 i el repte de la transició digital i ecològica”, ha indicat el director general de Fons Europeus, Andreu Iranzo, des del departament dels quals s’han elaborat les esmenes.

La Comunitat Valenciana està representada en el CdR a través del president de la Generalitat, Ximo Puig, com a titular, mentre que el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, és el suplent.

Unes de les esmenes introduïdes fa referència al reforç del Fons de Solidaritat de la UE. Aquest fons, dissenyat per a complementar els esforços dels estats i les regions en cas de catàstrofes naturals greus, ha sigut sol·licitat pel Ministeri d’Hisenda a instàncies del conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, a fi de complementar els esforços de la Generalitat per a finançar part de les despeses elegibles procedents d’actuacions per a pal·liar els efectes de les inundacions que van tindre lloc el setembre de 2019 en la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la DANA.

“Les regions de tota la UE pateixen les conseqüències econòmiques de les catàstrofes naturals, a les quals s’afig la crisi de la COVID-19. La decisió del Comité Europeu de les Regions de reforçar aquest fons després de la nostra proposta és important, i constitueix un altre exemple concret de solidaritat europea”, ha explicat Andreu Iranzo.

Més política de cohesió

Altra de les esmenes se centra a potenciar la política de cohesió impulsant el Feder i el FSE, que han sigut fonamentals des dels orígens de la Unió Europea i que han suposat un impacte significatiu a les regions.

El Feder centra les seues inversions en diverses àrees prioritàries clau com la investigació, el desenvolupament i la innovació, la digitalització i les tecnologies de la informació i la comunicació, el suport a les pimes, i la transició cap a una economia de baixes emissions de carboni o la protecció del medi ambient i l’eficiència de recursos.

Per part seua, el FSE és el principal instrument de la Unió Europea per a la millora de la qualitat de l’ocupació i la mobilitat laboral, la formació enfocada a l’ocupació o la inclusió social, la lluita contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació.

Finalment, la Comunitat Valenciana ha apostat també per introduir una esmena per a promoure els valors i principis europeus, especialment els referits a drets humans, el desenvolupament sostenible o la inclusió social, fomentant també la cooperació amb els seus socis del Mediterrani i amb els països de l’Est.

“Els fons europeus seran clau en la recuperació de l’economia valenciana després de la crisi del coronavirus. És fonamental continuar aprofundint en la cohesió i en la solidaritat europea, entre altres coses, perquè la recuperació passarà per un esforç conjunt i coordinat”, ha assenyalat Andreu Iranzo.

El Comité Europeu de les Regions, la seu de les quals està a Brussel·les, és un organisme consultiu de la UE compost per representants triats a escala local i regional, procedents dels 27 Estats membres de la Unió Europea.

A través del CdR, els i les representants poden donar a conéixer la seua opinió sobre la legislació de la UE que repercuteix directament a les regions i ciutats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 20 =