25n
25N
25N

El Comité Permanent d'Acció Humanitària i Emergència actuarà per a pal·liar els danys del COVID-19 als països més necessitats

El Comité Permanent d'Acció Humanitària i Emergència actuarà per a pal·liar els danys del COVID-19 als països més necessitats
27/03/2020 -

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha anunciat que el Comité Permanent d’Acció Humanitària i d’Emergència “estarà preparat per a, una vegada passat l’estat d’alarma, coordinar-se i actuar en l’ajuda als països més necessitats per a afrontar les terribles conseqüències del COVID-19”

Aquest comité s’encarrega de coordinar tota l’ajuda humanitària de les administracions valencianes públiques i també entitats privades, a fi que es canalitze aquesta ajuda en situacions d’emergència i postemergència, com és el cas del COVID-19.

“La situació és tremenda. El coronavirus afecta ja a 196 països i territoris, molts dels quals tenen sistemes de salut, recursos i economies molt precàries. No podem tancar els ulls més enllà de les nostres fronteres. És necessari activar les mesures per a prestar l’ajuda humanitària que necessiten”, anuncia la consellera Rosa Pérez Garijo.

Situacions d’emergència

El Comité Permanent d’Acció Humanitària i d’Emergència ja ha actuat en altres situacions d’emergència durant l’anterior legislatura. En 2015 es van destinar 400.000 euros d’ajuda a Síria, en 2016 l’Equador va rebre 200.000 a conseqüència del terratrémol que va patir, i es van destinar també 100.000 euros per a pal·liar els efectes de l’Huracà Matthew.

En 2017, el comité va enviar quasi 380.000 euros a la crisi alimentària del Sahel, en 2018 es destinaren més de 195.000 euros a Guatemala per l’erupció de volcà de Foc, Indonèsia va rebre 100. 000 euros i Palestina 50,000 euros, i durant l’any passat se li va atorgar a Moçambic 225.000 euros per a actuar contra les conseqüències del cicló que va patir.

Prioritat per a projectes que pal·lien efectes del COVID-19

La conselleria de Cooperació ha anunciat, a més, que donarà prioritat a les sol·licituds d’inici dels projectes d’acció humanitària que, pel seu àmbit sectorial d’actuació, puguen incidir en la millora de les mesures de prevenció de la població i de mitigació davant els efectes del COVID-19.

“Volem afavorir que es disminuïsca el contagi per tot arreu, i que els països més vulnerables puguen rebre la nostra ajuda de qualsevol forma possible”, ha subratllat la consellera.

La Directora General de Cooperació, Xelo Angulo, ha afegit que davant aquesta situació global “que ens afecta a tots i totes, és necessària l’execució de molts projectes que canalitzen la gran solidaritat dels valencians i valencianes. Des de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament estem a la disposició de les ONGD’s i estem atenent i treballant amb la màxima diligència en totes i cadascuna de les situacions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + sis =