25n
25N
25N

El comité d'empresa d'EMT condiciona l'ERTO a mantindre nòmina i categoria i al fet que siga voluntari i rotatiu

El comité d'empresa d'EMT condiciona l'ERTO a mantindre nòmina i categoria i al fet que siga voluntari i rotatiu
02/04/2020 -

El comité d’empresa de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha assenyalat que acceptaria estudiar i negociar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació –ERTO– en la companyia per a adequar l’oferta i la demanda de servei i nombre de conductors durant l’estat d’alarma decretat arran de la crisi del coronavirus si aquest manté “al cent per cent els conceptes de nòmina” i si es planteja per a aplicar-se “de manera voluntària” i de manera “rotativa” mentre dure aquesta situació “per a tota la plantilla”.

Així ho han indicat, en un comunicat, el comité d’empresa després de la reunió que aquest dimecres va mantindre amb representants de la direcció de l’EMT “per a continuar treballant sobre les possibilitats de com afrontar la crisi de la Covid-19”. Aquest òrgan ha assenyalat que en aquesta trobada “la direcció d’empresa ha tornat a insistir en la proposta” feta “dilluns passat 23 de març” per a “realitzar un ERTO” en la companyia “per la reducció del servei”.

El comité d’empresa de l’EMT ha afirmat que, “després de molt de debat” i amb la “unanimitat de tots els sindicats –APTTUV, UGT, CCOO, TUC i CGT– ha realitzat una proposta a la direcció d’empresa que planteja l'”estudi i negociació de l’ERTO si està bonificat al 100 per cent dels conceptes fixos de nòmina –salari base, prima fixa i antiguitat–” i si es proposa “de manera voluntària i rotatiu durant el període d’alarma decretat pel Govern” i “per a tota la plantilla” de l’empresa.

“Ara, la direcció d’empresa i l’Ajuntament –de València– tenen una proposta del comité d’empresa per unanimitat de tots els sindicats per a valorar”, ha precisat, al mateix temps que ha indicat que s’està “esperant la seua contestació.

Així mateix, en la seua proposta, els representants dels treballadors han apuntat que l’ERTO “no disminuïsca el gaudir de les vacances anuals ni l’abonament íntegre de les pagues extraordinàries” i que “tampoc afecte el gaudi dels dies de conveni”. En la mateixa línia, han sol·licitat que “no genere pèrdua de l’escalafó, ni d’antiguitat en l’empresa”.

El comité d’empresa ha plantejat, igualment, que la companyia “es comprometa a la renovació de tots els contractes eventuals i que incorpore als companys de la bossa que havien d’haver començat a treballar el passat dia 23 de març”.

D’altra banda, els membres d’aquest òrgan han exposat que “per a compensar el possible retard en el cobrament de la prestació de l’ERTO, que l’empresa anticipe a tots els afectats parteix de la paga extraordinària de juliol”.

PREACORD DE CONVENI

Els representants dels treballadors han proposat a més per a acceptar e l’ERTO, que “la direcció d’empresa, el consell d’administració i l’Ajuntament accepten i ratifiquen el preacord de conveni signat el passat 13 de març”.

“Aquestes són les condicions que ha posat el comité d’empresa per unanimitat per a poder estudiar la possibilitat de negociar un ERTO”, ha subratllat aquest òrgan.

PERMISOS RETRIBUÏTS

Després d’això, ha agregat que els responsables de l’EMT han fet també als sindicats la proposta que els treballadors s’acullen “al Reial decret 10/2020 per al gaudir de permisos retribuïts recuperables fins al dia 9 d’abril”.

No obstant això, el comité d’empresa ha apuntat que s’ha fet “sense arribar a cap acord per voler imposar la devolució de part d’aquests permisos en període estival i no haver-hi unanimitat entre els sindicats” que integren aquest òrgan.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × dos =