25n
25N
25N

El Comité de Bioètica avala que els vacunats amb AstraZeneca puguen rebre la segona dosi

El Comité de Bioètica avala que els vacunats amb AstraZeneca puguen rebre la segona dosi
21/05/2021 -

El Comité de Bioètica d’Espanya ha avalat que les persones menors de 60 anys que han sigut vacunats amb primera dosi d’AstraZeneca enfront de la COVID-19 puguen rebre la seua segona dosi amb la mateixa vacuna, sempre que signen un consentiment informat.

“Sembla ètica i legalment recomanable que les persones que rebutgen vacunar-se amb un esquema heteròleg signen un protocol de consentiment informat específic, que acredite documentalment tant el seu rebuig a la vacunació en tal esquema com que disposen de suficient informació sobre el risc de síndrome de trombosi amb trombocitopènia associat a la vacuna d’AstraZeneca. Això no suposa alterar o renunciar, de cap manera, al criteri general de consentiment verbal per a la vacunació enfront de la COVID-19”, resa el text.

Segons ha anunciat Sanitat en un comunicat, la Direcció General de Salut Pública del Ministeri de Sanitat ha remés aquest informe a la Comissió de Salut Pública, en la qual estan representades totes les comunitats autònomes, que s’afegirà com a nota a l’Actualització 7 de l’Estratègia de Vacunació.

En qualsevol cas, el seu president, Federico de Montalvo, apunta que “el dret a triar no és recomanable en aquest cas ni està reconegut”. “La decisió correcta, segons els acords per la Comissió de Salut Pública, és la pauta heteròloga amb una segona dosi de Pfizer. Però davant el risc que una persona quede sense completar la vacunació, per la qual cosa això suposa per a la col·lectivitat i la mateixa persona, si manifesta el seu rebuig a aquesta pauta, llavors recomanem que se li puga oferir la segona dosi d’AstraZeneca”, rebla.

Els 11 membres del plenari del Comité de Bioètica han votat a favor d’aquesta decisió, mentre u d’ells ha emés un vot particular concurrent, és a dir, que ha votat a favor de les conclusions de l’informe però amb discrepàncies en el seu contingut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 1 =