25n
25N
25N

Carmen Martínez: 'Les comissions falleres de Quart de Poblet saben transmetre la passió per la festa'

La Crida de Quart de Poblet tindrà lloc el pròxim 5 de març

Carmen Martínez: 'Les comissions falleres de Quart de Poblet saben transmetre la passió per la festa'
01/03/2017 -

Diumenge que ve, 5 de març, el municipi de Quart de Poblet donarà la benvinguda a les Falles 2017 amb la celebració de la tradicional Crida des de la balconada de l’Ajuntament. Un acte molt esperat, que reunirà a les set comissions falleres de Quart de Poblet.

València Extra ha parlat amb Carmen Martínez, Alcaldessa de l’Ajuntament de Quart de Poblet, que ens ha explicat més detalls sobre les Falles en aquest municipi valencià.

Com es prepara l’Ajuntament de Quart de Poblet per a les Falles?

Amb una coordinació precisa entre tots els departaments municipals implicats perquè tot isca a la perfecció, i amb molta il·lusió en un any que fa història, ja que és el primer de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Des de l’Ajuntament posem a la disposició de les set comissions falleres de Quart de Poblet tots els recursos al nostre abast perquè puguen desenvolupar els seus programes d’actes en plenitud, alhora que vetlem per a garantir la seguretat i la convivència en harmonia.

Què fa especial a les Falles de Quart de Poblet?

Les comissions falleres de Quart de Poblet saben transmetre la passió per la festa. Hi ha un sentiment faller molt arrelat, que es tradueix en no escatimar esforços per a aconseguir plantar bons monuments i traure la festa al carrer. No és casualitat, doncs, que una quartera, Sofia Soler, es convertira l’any passat en la primera Fallera Major Infantil de València no pertanyent a una comissió del cap i casal, i que enguany tinguem una representant, Patricia Navarro, en la Cort de la Fallera Major de València.

A més, destaca la participació ciutadana, ja que encara que no tenim Junta Local, perquè Quart depén de Junta Central Fallera, ací es va crear una Comissió Organitzadora de les Falles, amb la qual des de l’Ajuntament mantenim un contacte permanent i treballem coordinadament per a l’organització dels actes, arreplegant les seues necessitats i les seues propostes.

Tenim una línia de subvencions dirigides a les set comissions falleres, amb les quals signem anualment un conveni de col·laboració per a contribuir al manteniment i desenvolupament de la festa valenciana per excel·lència.

Quin acte faller de Quart de Poblet destacaries?

A Quart de Poblet, hi ha tres actes institucionals: la crida, que enguany és el 5 de març a les 18 hores, com sempre des de la balconada de l’Ajuntament; l’ofrena, el 19 de març a les 12 hores en el parc de Sant Onofre, i un tercer que vull destacar, ja que és l’homenatge que l’Ajuntament i el poble de Quart fan a les seues Falles, el lliurament de palets. És molt emocionant veure-les desfilar i arreplegar el seu premi, alhora que mostren els que els han atorgat des de Junta Central.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + nou =