25n
25N
25N

Comissió de seguiment de la caça a l'Albufera

Comissió de seguiment de la caça a l'Albufera
14/12/2017 -

L’Ajuntament proposarà a la Generalitat establir un òrgan de seguiment de la caça a tot l’àmbit del Parc Natural de l’Albufera, en coordinació amb la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana així com amb la resta d’Ajuntaments de l’àmbit del Parc Natural que vulguen participar-hi. Així ho ha explicat el regidor de Govern Interior i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, qui ha dit que l’objectiu és comptar amb un òrgan públic que s’encarregue de planificar coordinadament les accions de control de la caça al Parc Natural.

“Des de la regidoria també proposarem que aquest òrgan realitze una campanya de conscienciació al col·lectiu de caçadors de l’àmbit del Parc Natural, per tal d’evitar l’abatiment d’aus protegides com tristament ha passat recentment amb un exemplar de gall de canyar així com la utilització de perdigons de plom”, ha dit Campillo.

Es tracta d’una moció alternativa presentada pel regidor de Devesa-Albufera a una moció de la regidora del Partit Popular Maria Àngels Ramon-Llin que determinava la col·laboració entre administracions a la de l’Ajuntament de València i la Generalitat. “Pensem que quedar-se sols en la coordinació amb la Generalitat és escàs, des de la regidoria considerem que també ha d’estar la Delegació del Govern, ja que el Seprona té un paper molt important en aquest assumpte. A més, no ens podem oblidar de la resta d’ajuntaments interessats i que tenen grans extensions de vedats de caça, molts majors que València on pràcticament tot el terme és lliure de caça”, ha manifestat Campillo.

COL·LABORACIÓ ENTRE AJUNTAMENT I SEPRONA

De fet, fa escasses setmanes guardes de Devesa-Albufera junt amb agents de la Guàrdia Civil del Seprona decomissaren 33 ànecs, dues escopetes i altres estris de dues embarcacions que practicaven caça il·legal en el Parc Natural de l’Albufera, en el terme de València. Per a l’Ajuntament de València la col·laboració amb el Seprona està funcionant molt bé, ha assegurat el regidor en la Comissió de Medi Ambient. “S’han denunciat diverses persones per caça il·legal en una zona protegida on la caça no està permesa. L’acció de col·laboració entre administracions ha evitat el furtivisme i la caça en zones no autoritzades. Cal dir que si es respecten les normes i es té tota la documentació en regla, com moltes persones compleixen, no hi ha cap problema, simplement cal respectar el nostre Parc Natural i respectar les zones i les espècies d’aus autoritzades”, ha dit Campillo.

REPRENDRE LA DECLARACIÓ DE RESERVA DE LA BIOSFERA

A la Comissió de Medi Ambient també s’ha aprovat instar a la Conselleria de Medi Ambient a reprendre la declaració de l’Albufera com a reserva de la biosfera per la UNESCO, “perquè és molt important per a l’Albufera i, en principi, tots els ajuntaments i la Generalitat hi estan d’acord”, ha conclòs Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 7 =