El Botànic mostra la seua "predisposició" a aconseguir a un acord sobre els pressupostos abans que entren en Les Corts

La comissió de seguiment acorda una quinzena de lleis a tramitar abans que acabe la legislatura

El Botànic mostra la seua "predisposició" a aconseguir a un acord sobre els pressupostos abans que entren en Les Corts
22/10/2018 -

Els tres partits signataris del Botànic (PSPV, Compromís i Podemos) han manifestat públicament aquest dilluns la “predisposició” de tots ells a aconseguir un acord sobre els Pressupostos de la Generalitat de 2019 abans que aquests entren en Les Corts, la qual cosa garantiria la seua aprovació, encara que encara falta concretar aqueixa voluntat amb nombres.

La comissió de seguiment de l’Acord del Botànic s’ha reunit en la seu de Compromís i en ella, a més dels pressupostos, s’han abordat les prioritats legislatives de cara a la recta final de la legislatura, acordant les tres formacions una llista amb una quinzena de lleis que hauran de tirar avant “sí o sí” abans que es dissolguen les Corts. Entre elles figuren la llei d’infància, la de serveis socials, la LGTBI, la LOTUP, la de lobbies, la d’expresidents, la llei per a buidar les diputacions o la de prevenció de residus i foment de l’economia circular.

Per part de Podemos, la diputada Fabiola Meco ha explicat que aquest “paquet normatiu” és per a ells “un dels elements necessaris per a aprofundir l’agenda del canvi, però no únicament aqueix, perquè no hi ha cap política sense pressupost”.

Així, sobre els comptes, Podemos ha marcat una sèrie de prioritats que s’estan treballant a nivell tècnic i polític amb les conselleries. “Volem significar que no tenim ara com ara coneixement de quines són les prioritats del Consell”, ha dit, explicant que han abordat amb els diferents departaments les seues propostes però volen saber què és el que aquestes consideren com a prioritats i veure quantes –esperen “la major part”– són propostes ‘botàniques’ i la seua concreció a nivell pressupostari.

“Aquesta és una setmana decisiva perquè Podem puga donar un ok, un primer pas d’acord cap a aqueixos últims pressupostos de legislatura que aspirem tinguen una marcada agenda social”, ha incidit Meco, que ha indicat que serà optimista “quan veja els nombres” encara que en principi “hi ha disposició per totes les parts a aconseguir el màxim nombre d’acords”.

Sobre el temps que queda per a aconseguir aqueix acord, ja que els pressupostos han d’entrar en Corts el dia 31, ha indicat que estan disposats “a treballar el que faça mancada perquè hi haja una proposta d’acord que traduïsca pressupostàriament el Botànic” perquè aqueixa és “la prioritat màxima”.

“Tots som conscients que hem de treballar col·laborativament per a demostrar que aqueixa agenda de canvi aquesta present, es tradueix en fets, sempre hem dit que la ciutadania té a veure clar que el botànic que val és el botànic que compleix”, ha resolt.

PASSOS A UN ACORD “COM NO HI HA HAGUT ABANS”

El portaveu de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha remarcat aqueixes paraules, indicant que “el Botànic que compleix és el Botànic en què la gent confia” i ha assegurat que hui es demostra que “és estable i està més viu que mai”, amb “moltes coincidències que poden fer avançar un acord en els pressupostos i en matèria legislativa”.

“S’han fet passos molt positius perquè puga haver-hi un acord sobre els pressupostos com no hi ha hagut abans”, ha dit, ja que altres anys els pressupostos han passat per un tràmit d’esmenes “que ha sigut més o menys dur” mentre que en aquesta ocasió “el que es podria donar, i tots tenim la voluntat que així siga, és que hi haja un acord de pressupostos previ a la seua presentació en Corts”.

Açò, ha incidit, “demostraria que el Botànic té llarga vida encara i podrà continuar més enllà del 2019”.

Sobre les reclamacions de Podemos en matèria d’Habitatge, ha indicat que no han vist aqueixes reivindicacions sobre el paper perquè s’han estat negociant amb les conselleries, però ha remarcat que el Consell ja ha manifestat que “totes les propostes que ha fet són assumibles perquè són propostes botàniques”.

EL PSPV PARLA DE “GERMANOR BOTÀNICA”

El portaveu socialista, Manolo Mata, ha celebrat aquestes converses en les quals “no hi ha línies roges ni prejudicis d’uns contra uns altres”, sinó que es tracta d'”una reunió de germanor botànica” i ha assenyalat també que “hi ha una predisposició absoluta a tenir un acord pressupostari abans que entre en Corts”.

Segons ha dit, estan “absolutament d’acord amb les propostes que fa Podemos i ara falta quadrar i valorar què està fent el Botànic que no és Podem”, és a dir, l’evolució de les propostes del Consell en matèries com a sanitat, educació o benestar social i a partir d’ací aprofundir en habitatge o cooperació.

“Estem en una discussió de prioritats, la prioritat és l’Acord del Botànic, la predisposició és absolutament positiva i cal cercar d’on traiem els ingressos per a poder dur a terme tot açò”, ha afirmat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 2 =

Festes Torrent 2019