25n
25N
25N

La Comissió de Salut Pública estudia hui si vacunar amb AstraZeneca als majors de 65 anys

La Comissió de Salut Pública estudia hui si vacunar amb AstraZeneca als majors de 65 anys
08/04/2021 -

La Comissió de Salut Pública es reunirà aquest dijous amb la finalitat d’analitzar la possibilitat d’administrar a Espanya la vacuna contra el coronavirus desenvolupada per la companyia AstraZeneca a les persones majors de 65 anys.

La reunió es produeix un dia després que el ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) acordara, amb el vot en contra de la Comunitat de Madrid i l’abstenció del País Basc i Ceuta, suspendre la inoculació d’aquesta vacuna en els menors de 60 anys, després de publicar-se un nou informe del Comité per a l’Avaluació de Riscos en Farmacovigilància Europeu (PRAC, per les seues sigles en anglés) de l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglés).

En aquest, l’organisme va assegurar que existeix una “possible relació” entre aquesta vacuna i els coàguls sanguinis amb nivells baixos de plaquetes, i va assenyalar la necessitat d’incloure aquests esdeveniments adversos en la llista d’efectes secundaris “molt rars” de la vacuna. No obstant això, va defensar que “els beneficis de la vacuna superen els riscos”.

Per això, i com a “mesura cautelar” el Ministeri de Sanitat i les comunitats van decidir aquest dimecres suspendre la vacunació amb aquesta vacuna en els menors de 60 anys, si bé en roda de premsa la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va informar que el CISNS havia també traslladat a la Comissió de Salut Pública la decisió d’administrar-la als majors de 65 anys.

De fet, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ja va avançar aquest dilluns la proposta d’administrar la vacuna d’AstraZeneca a aquesta població, com així ho ha recomanat l’Organització Mundial de la Salut (OMS). A més, alguns països europeus, com França, Alemanya o Itàlia ja l’estan inoculant als majors de 65 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × cinc =