Una "comissió" amb el Port per a "discutir" la cessió d'espais no utilitzats o la contaminació

En el nou Acord del Rialto s’acorda la creació d’una comissió per a abordar amb el port tots aquells temes que “afecten la ciutadania”

Una "comissió" amb el Port per a "discutir" la cessió d'espais no utilitzats o la contaminació
22/07/2019 -

“Una comissió entre l’Ajuntament de València i l’Autoritat Portuària”. La setmana passada es va aprovar, quasi dos mesos després de les Eleccions Municipals, l’Acord del Rialto. Un document signat per Joan Ribó i Sandra Gómez amb 64 punts en sis eixos. Des de mesures més generals, com posar en gallimarsot “totes les eines que disposa l’ajuntament per a evitar un efecte negatiu del turisme en l’habitatge”, fins a les concrecions; el recàrrec a l’IBI a propietaris que mantinguen buides més de 20 habitatges o, precisament, una comissió perquè el Consistori “discutisca” amb el Port els elements del seu interés.

Tant Gómez com Ribó van ressaltar diversos aspectes de l’acord recentment signat que els semblaven rellevants. Va ser l’Alcalde el que va destacar la importància de tindre un escenari delimitat en el qual abordar qüestions del Port que afecten la ciutat. Les instal·lacions portuàries a la ciutat de València tenen gran rellevància: des de la pèrdua d’una platja urbana en Natzaret o el perill de la modificació dels corrents per a l’Albufera, fins a un gran desenvolupament econòmic de la ciutat.

En l’Acord del Rialto, en el punt 24, asseguren des de totes dues formacions que impulsaran “una comissió Autoritat Portuària-Ajuntament de València per a dirimir aquelles qüestions que afecten la ciutadania”. Detallen ja, com a avanç d’un dels elements més importants, treballar en la “desafecció” per part de la infraestructura “dels terrenys que han perdut la utilitat portuària amb una nova modificació de la Delimitació d’Usos Portuaris”. És el cas, per exemple, dels terrenys que ocuparà el nou Parc de Desembocadura.

Òxids de sofre

Ribó, no obstant això, va assenyalar que la comissió no seria “només per a això”: “També tractarà altres aspectes fonamentals, com la contaminació”. El port valencià està el número 46 quant als més contaminats de tota Europa. Això és, en general -i com amb la resta de ports d’Europa més contaminats-, per l’exposició a la contaminació dels grans creuers. Els òxids de sofre que emanen pels seus fumerals de la crema de combustible, són un dels elements més tòxics per a l’atmosfera i la salut humana.

El Port pretén fer una modificació en el moll dedicat a aquests grans bucs sense un nou informe ambiental. Alguna cosa sobre el que Ribó es va pronunciar en demanar que es fera aquest informe, així com la creació d’un nou accés nord al port -per túnel o no-, per la contaminació que això suposaria per a la ciutat; suposaria l’entrada d’un gran volum de camions.

Més informació


mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − deu =

programacion rialto
cultura als barris 2019
punt cat
anna i la maquina del tiempo
alcasser
movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019