25n
25N
25N

La Comissió de Polítiques de Canvi Climàtic analitza les conclusions de la COP25

Paula Tuzón valora “el caràcter participatiu” de la trobada que ha comptat amb representants de més de 30 direccions generals

La Comissió de Polítiques de Canvi Climàtic analitza les conclusions de la COP25
18/12/2019 -

La Comissió de Coordinació de Polítiques de Canvi Climàtic de la Comunitat Valenciana s’ha reunit en el marc d’una jornada de treball en la qual, a més d’analitzar les conclusions de la COP25, han definit el full de ruta per a traçar l’aplicació de l’Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic i Energia.

La secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha valorat “el caràcter participatiu, transversal i multidisciplinari” de la trobada que ha comptat amb representants de més de 30 Direccions Generals i d’altres organitzacions vinculades amb l’Administració com el Centre d’Estudis Ambientals (Ceam), l’Institut de Competitivitat Empresarial (Ivace) o l’Institut d’Investigacions Agràries (IVIA).

Tuzón ha assenyalat la importància d’aquesta convocatòria, tres dies després de la clausura del Cimera del Clima COP25: “La falta d’acord internacional multiplica la importància de liderar, des dels territoris conscients i vulnerables, una estratègia ambiciosa que impulse la lluita contra el canvi climàtic”.

En aquest sentit, ha afegit que la Declaració d’Emergència Climàtica aprovada pel Consell dóna compte de la presa de consciència per part de la Comunitat Valenciana.

L’adopció de compromisos com a Administració ha sigut un dels assumptes que s’han tractat en la trobada. Les taules de treball constituïdes han plantejat una bateria de mesures orientades a agilitar els processos, facilitar la tramitació, reforçar la connexió interdepartamental i avançar en aquelles accions que impliquen un salt de qualitat.

En relació amb la futura Llei Valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica, han incidit en la voluntat de sumar i obrir el document a la participació.

Així, a les al·legacions o a la consulta del Consell Assessor i de Participació del Medi Ambient (CAPMA) se sumaran altres instruments com els grups de treball temàtics amb la participació de les Direccions Generals vinculades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − catorze =