25n
25N
25N

Admesa a tràmit la sol·licitud de creació de la comissió d'investigació del Castor

Admesa a tràmit la sol·licitud de creació de la comissió d'investigació del Castor
18/07/2020 -

La Mesa del Senat ha admès a tràmit la sol·licitud de creació d’una Comissió d’Investigació del magatzem subterrani de gas Castor, relativa a esclarir les responsabilitats existents amb aquesta infraestructura energètica hivernada fallida, per la qual es van pagar milers de milions malgrat no haver superat les proves de funcionament ni comptar amb l’acta de posada en servei definitiva, a conseqüència dels episodis sísmics viscuts en la zona del Delta de l’Ebre.

El senador valencianista, Carles Mulet, del Grup de l’Esquerra Confederal (format per Adelante Andalucía, Més per Mallorca, Más Madrid, Compromís, Geroa Bai i Catalunya En Comú Podem) promotor de la iniciativa que va ser signada pels representants de ERC-EH Bildu i Junts per Catalunya, ha expressat el seu desig “que aquesta vegada, sense dissolucions de les cambres pel mig, la majoria progressista del Senat propicie que en els pròxims mesos es puguen investigar i esclarir els fets que a més de demostrar la perillositat han constatat una nefasta gestió administrativa d’aquest tipus de contractes pels òrgans de l’Administració central i la picardia d’aquesta classe de companyies que cobren igual independentment que la infraestructura estratègica i urgent encarregada funcione o no. Quelcom sense precedents en la gestió dels diners públics”.

El PP en solitari i Foro Asturias van rebutjar l’anterior legislatura la creació d’una comissió d’investigació amb aquest objectiu, plantejada per Compromís i que va ser secundada per PSOE, Cs i la resta de formacions polítiques, amb les úniques abstencions de PNB i UPN. “Si es manté el sentit de la votació, ja que es mantenes vigents la resta de circumstàncies i continuen arribant sentències que anul·len decisions del Govern, la comissió prosperarà, la qual cosa seria de justícia, per la qual cosa li recomanem al PSOE que aprofite l’estiu per a reflexionar si investiga aquest episodis passats amb greus repercussions econòmiques”, ha conclòs.

D’aprovar el Ple del Senat la constitució de la Comissió d’Investigació, abans de 30 dies es posarà a treballar durant un mínim de sis mesos. Desenvoluparà la seua activitat conforme a un Pla de treball aprovat per la pròpia Comissió, que inclourà les compareixences que es consideren oportunes, incloses les dels qui puguen resultar, per les informacions conegudes, política, penal, civil o administrativament responsables de les pràctiques d’investigació que son l’objecte de la Comissió.

La Comissió tindrà per objecte investigar els fets, tractar de recuperar els diners gastats i dirimir responsabilitats polítiques, tècniques i econòmiques de tots aquells que van autoritzar, van tramitar, van gestionar i van aprovar la posada en funcionament d’aquest projecte fallit, així com les responsabilitats de les diferents empreses.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 15 =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa