25n
25N
25N

La Comissió Europea dona suport a més d'un miler de projectes d'I+D+i en la Comunitat amb un retorn de 410 milions d'euros

L’Ivace coordina el pla d’Actuació de la Comunitat en col·laboració amb les entitats de la Generalitat encarregades a impulsar la R+D+i.

La Comissió Europea dona suport a més d'un miler de projectes d'I+D+i en la Comunitat amb un retorn de 410 milions d'euros
28/07/2020 -

La Comissió Europea ha finançat en el període 2014-2019 un total de 1.070 projectes d’I+D+i especialitzada (el 8,7 % del total nacional) desenvolupats en la Comunitat en els quals han participat 316 entitats de les quals el 64 % són xicotetes i mitjanes empreses.

La posada en marxa d’aquests projectes ha generat uns retorns de més de 410 milions d’euros el que suposa estar entre el 109 % del compliment de l’objectiu fixat per a aquest període que era de 376 milions d’euros.

En termes globals les pimes, universitats, centres tecnològics i entitats públiques de la Comunitat han presentat més de 7.100 propostes el que equival al 9,3 % de tota Espanya amb una taxa d’èxit similar a la mitjana nacional.

En el cas de les xicotetes i mitjanes empreses de la Comunitat, les dades evidencien, segons la directora general de l´Ivace, Júlia Company, “el talent, la diferenciació i la capacitat d’esforç de les empreses” en aconseguir en aquest període de temps els 153 milions d’euros de retorn en forma de subvencions europees.

Part d’aquest èxit de les pime radica en el programa Instrument PIME que dóna suport a la posada en el mercat d’un producte o productes fruit de la investigació.

“Instrument Pime -ha indicat Júlia Company- és una oportunitat molt interessant per a les empreses ja que permet implementar idees de forma molt més ràpida i obtindre un finançament que facilita arribar als mercats en el moment adequat”.

Ivace coordina el Pla Actuació H2020

El programa de la Unió Europea H2020 finança projectes d’investigació i innovació de diverses àrees temàtiques en el context europeu i a ell pot accedir investigadors, empreses, centres tecnològics i entitats públiques.

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) coordina el pla d’Actuació de la Generalitat Valenciana en H2020 en col·laboració amb les entitats de la Generalitat encarregades a impulsar la I+D+i.

Per a la responsable de l´Ivace, els resultats obtinguts en aquest període de temps “fan de la Comunitat Valenciana un referent d’innovació i a les seues empreses i entitats, impulsors de projectes disruptius capaços de generar canvis i solucions d’utilitat”.

Horitzó 2021-2027

El passat 7 de juny, la Comissió Europea va presentar la proposta del programa Horitzó Europa, el pressupost del qual per al període 2021-2027 ha quedat fixat en 81.000 milions d’euros.

Aquest pressupost ha experimentat una retallada de 13.000 milions d’euros a conseqüència de la recent negociació final del Fons de Recuperació Europeu que ha quedat fixat en uns 750.000 milions d’euros per al mateix període.

Malgrat aquesta retallada, Júlia Company valora que la UE continue apostant per un Horitzó Europa amb una dotació pressupostària equivalent a la del seu predecessor, H2020.

En aquest sentit, la responsable de l´Ivace ha indicat que des de la seua entitat s’està elaborant el nou Pla d’Actuació de la Comunitat per a aquest període.

“L’objectiu -ha dit- és aprofitar al màxim les noves oportunitats de finançament europeu en matèria d’I+D+i per al nostre sistema d’innovació regional on Ivace segueix apostat per potenciar el paper de les pimes en la I+D+i europea”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 12 =

museo prehistoria