25n
25N
25N

La Comissió Especial de Reconstrucció comptarà amb les aportacions d'experts i estarà oberta a la participació de tota la societat

El Ple Municipal aprovarà dilluns que ve la constitució de la comissió, que presidirà l’alcalde i es reunirà totes les setmanes

La Comissió Especial de Reconstrucció comptarà amb les aportacions d'experts i estarà oberta a la participació de tota la societat
06/05/2020 -

Dilluns que ve, 11 de maig, es constituirà la Comissió no permanent per a la reconstrucció de la ciutat, segons va aprovar el Ple la setmana passada a proposta del Govern Municipal. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat la convocatòria d’un ple extraordinari per a eixe dia, en el qual s’aprovarà la constitució, composició i règim de sessions d’aquesta comissió que, com ha subratllat l’alcalde, «té l’objectiu d’aglutinar i posar en marxa totes les propostes de reactivació i reconstrucció de la ciutat després de la crisi generada per la pandèmia de COVID-19».

L’alcalde ha explicat els acords adoptats en la reunió de la Comissió de Seguiment de la pandèmia, acompanyat pels vicealcaldes, Sandra Gómez i Sergi Campillo. Entre els assumptes aprovats, Ribó ha destacat la posada en marxa immediata d’aquesta Comissió de Reconstrucció, l’objectiu de la qual serà «aglutinar, proposar i aprovar totes les mesures relacionades amb la reconstrucció social i econòmica de la ciutat després de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19».

Segons estableix el Reglament orgànic del Ple, la Comissió estarà integrada per cinc membres, representants de cadascun dels grups polítics amb representació en l’Hemicicle Municipal, i es preveu el mecanisme del vot ponderat per a poder tirar endavant les decisions adoptades. Quant a la periodicitat inicial, s’estableix una reunió setmanal, presidida per l’alcalde, i exercirà la secretaria el secretari general del Ple. Les sessions se celebraran a l’Hemicicle, obertes a l’assistència i seguiment per part dels mitjans de comunicació. A més, es convidarà de manera permanent als regidors i regidores responsables de les àrees que siguen objecte de debat en el si de les reunions.

L’alcalde, Joan Ribó, ha subratllat que es convocarà «a persones expertes en les diferents matèries a abordar, així com a representació de tota la societat civil: col·legis professionals, empreses, sindicats, universitats, entitats veïnals i professionals, agrupacions privades… sempre amb l’objectiu d’impulsar unes conclusions i iniciatives de la manera més àmplia possible». «Ens plantegem un treball que vaja més enllà de les formacions polítiques i que arribe a tota la societat valenciana –ha afirmat Ribó- Volem fer un projecte de reconstrucció, però el volem fer amb l’acord més majoritari possible, recollint les aportacions de totes i tots». «En una situació tan greu com la que vivim, totes les parts responsables hem de treballar des de perspectives unitàries, i eixa és la voluntat del govern municipal», ha conclòs.

Els vicealcaldes, Sandra Gómez i Sergi Campillo, també han manifestat «la voluntat que té aquest govern de construir la València post-crisi de la mà de tots i totes les associacions professionals, experts i expertes, i de la resta de grups polítics perquè estem en un moment en el qual no hauria d’haver-hi diferències per grups i colors perquè tots som regidors de l’Ajuntament, i per tant servidors d’una ciutat que en aquests moments ens necessita».

La Comissió de Reconstrucció centrarà els seus esforços en tres línies bàsiques de treball: la salut de les persones, la reactivació econòmica i la garantia dels drets socials. El Ple extraordinari començarà a les 09.00 hores del dilluns 11 de maig, per a donar compliment a la decisió adoptada per la Corporació dijous passat en la sessió plenària ordinària del mes d’abril, una decisió recolzada per tots els grups de l’Hemicicle, només amb una única excepció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − dos =