25n
25N
25N

La comissió del Cas Taula conclou amb mesures de transparència en els grups municipals

La comissió del Cas Taula conclou amb mesures de transparència en els grups municipals
07/03/2017 -

La comissió municipal d’investigació sobre el conegut com “cas Taula” ha conclòs hui. Aquesta comissió es va constituir per acord plenari per a determinar les responsabilitats polítiques derivades dels presumptes fets de caràcter il·lícit investigats en els tribunals sobre el suposat blanqueig de capitals ocorregut en el Grup Municipal Popular. Aquesta comissió, com es recordarà, podia prolongar-se durant un total de 6 mesos, prorrogables a 3 més. En el Ple de l’Ajuntament del mes de març es durà a debat l’informe de conclusions aprovat hui.

El president de la comissió, Carlos Galiana, ha explicat que l’informe final aprovat per la comissió ha exigit als regidors populars “l’entrega de la seua acta, tal com també va demanar la Presidenta del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig”. Galiana ha afirmat que “el que ha quedat clar és que el grup municipal popular funcionava amb total opacitat i que, conseqüentment, els regidors populars són responsables polítics d’eixe descontrol que de manera gens clara, va servir per a finançar la campanya electoral. Si no abandonen la seua acta, demanem al mateix Partit Popular que prenga cartes en l’assumpte i faça que els regidors abandonen el Grup Municipal”. Aquesta conclusió ha sigut proposada pel president de la comissió i, alhora, representant de Compromís, Carlos Galiana, i aprovada amb el suport de la representant del PSPV, Sandra Gómez. El representant del Partit Popular, Eusebio Monzó, ha votat en contra, i des de Ciutadans i València en Comú, s’han abstingut demanant que prosseguira en el temps la comissió.

El president de la Comissió d’investigació, Carlos Galiana, a més, ha aportat un seguit de conclusions que han sigut aprovades per majoria. Entre elles, i per unanimitat, s’ha aprovat que d’ara en avant es faran públiques les despeses dels grups municipals “perquè estiguen a l’abast de tot el món”, i es crearà un registre d’entrada de les visites així com uns documents per a deixar constància de les factures i despeses, tal com ha informat Galiana. A més, es marca l’obligatorietat de tindre només un compte bancari per grup municipal; en cas de no ser així en l’actualitat, es comptaria amb un termini de tres mesos per a regularitzar aquesta situació. També s’ha acordat unànimement que els grups municipals no puguen dur a terme tasques pròpies de les delegacions.

Els 5 grups municipals representats en el consistori, han aprovat una proposta per a modificar el reglament orgànic del Ple que regule de manera òptima les comissions d’investigació. Tanmateix, el Grup Municipal Popular ha sigut l’únic que s’ha desmarcat de la proposta del president de la comissió perquè les compareixences en les comissions creades en l’àmbit municipal siguen obligatòries i tinguen les mateixes garanties de funcionament i organització que les d’altres administracions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =