25n
25N
25N

La primera comissió bilateral de la democràcia entre el Govern i la Generalitat Valenciana arribarà al gener

La primera comissió bilateral de la democràcia entre el Govern i la Generalitat Valenciana arribarà al gener
26/12/2018 -

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts que el mes de gener es produirà per primera vegada en democràcia una reunió de la comissió bilateral entre el Govern d’Espanya i el de la Comunitat Valenciana. El cap del Consell ha afirmat que, amb aquest pas, “és evident que el Govern assumeix la pluralitat, l’estat de les autonomies de debò”.

Així ho ha indicat Ximo Puig aquest dimarts en l’entrevista que ofereix a la Cadena SER el dia de Nadal en l’informatiu Hora 14, on ha explicat que va acordar la reunió d’aquesta comissió bilateral amb el president del Govern, Pedro Sánchez, “ja fa uns mesos”.

En l’entrevista, Puig ha defensat que “per descomptat” no s’ha “desinflat” el seu to reivindicatiu davant la qüestió de la reforma del finançament autonòmic amb l’arribada a l’Executiu de Pedro Sánchez. Per contra, ha assegurat que li ha traslladat aquesta demanda a Sánchez “per activa, per passiva, per perifràstica, tota la societat…”.

D’aquesta manera, ha assegurat que “hi ha en aquests moments negociacions” sobre aquest extrem, encara que ha lamentat que “certament, amb l’atomització que existeix en el Congrés és complicat que s’aprove (la reforma del finançament autonòmic”. “Però –ha continuat– el Govern té la nostra màxima exigència que ha de treballar per a acordar un nou sistema de finançament i mentrestant que es prenguen una sèrie de mesures transitòries que són les que s’estan prenent”. “És evident que nosaltres en absolut hem fet un pas arrere”, ha insistit.

En aquest punt, el ‘president’ ha apuntat que ja existeix “una taula multilateral en la qual estan totes les comunitats amb experts amb designació política” i ha anunciat que “el que és la bilateralitat entre la Comunitat Valenciana i el Govern d’Espanya aquest mes de gener es produirà la primera reunió de la comissió bilateral”. Ha destacat que “és la primera vegada en tota la democràcia que existeix com a tal després de les transferències” de l’Estat a les comunitats i, per això, ha sostingut que “és evident que el Govern d’Espanya assumeix la pluralitat, l’estat de les autonomies de debò”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 8 =

bombers
CCCC
bombers