La Comissió avisa Delegació que si no separa les manifestacions "serà responsable de les agressions"

@Alberto_Gayo

La Comissió avisa Delegació que si no separa les manifestacions "serà responsable de les agressions"
05/10/2018 -

La Comissió 9 d’Octubre ha advertit la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana que “si no separa físicament i temporalment als grupuscles violents, serà responsable de les possibles agressions de la ultradreta que es puguen produir” durant la vesprada, amb les manifestacions convocades per a dimarts que ve en el centre de València amb motiu de la festivitat.

Així ho ha manifestat la Comissió en un comunicat aquest divendres, un dia després de reunir-se amb el delegat del Govern central, Juan Carlos Fulgencio, al que li van traslladar una “llista molt llarga” de propostes i consideracions, segons va explicar el secretari general d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert. Fulgencio va assegurar que hi hauria un dispositiu policial “més que suficient per a atendre tot” l’organitzat durant la vesprada del Dia de la Comunitat.

Per a la Comissió, la decisió de Delegació que marxes de diferent signe polític “compartisquen recorregut” i de “pretendre solucionar el potencial conflicte amb un desplegament inusualment nombrós de policia ja és, de partida, renunciar a mesures de prevenció efectives, perquè la intervenció policial ha de ser un recurs” quan “la situació no s’ha pogut controlar”.

Els representants de la Comissió asseguren que van insistir davant el delegat en què la seua organització està formada per entitats, sindicats i partits que “sumen una importantíssima base social” i amb “reconegut compromís democràtic”, mentre que “les altres convocatòries responen sigles sense base social, cap trajectòria ni activitat conegudes” i han “sigut relacionades amb fets violents i comportaments antidemocràtics”.

“Parlem de dos realitats radicalment diferents i no equiparables, i la Delegació ha de decidir fins a quin punt vol donar cobertura a comportaments violents i antidemocràtics i a sigles fantasma que juguen amb el sistema garantista de protecció del dret de manifestació per a intentar pervertir-ho”, remarquen des de la plataforma.

APOSTA PER UNA SEPARACIÓ “CLARA” DE LES MARXES

La Comissió, en concret, va proposar una “separació física clara de recorreguts, de manera que les convocatòries que parteixen de la plaça de Sant Agustí siguen dirigides en direccions oposades”: “La de la Comissió i qualsevol altra de signe democràtic en una direcció, i les de les sigles fantasma que potencialment poden reunir grupuscles marginals i violents en la direcció contrària, allunyant del centre de la ciutat el risc de violència i facilitant així la tasca de les forces de seguretat de control”.

En aquesta línia, ha recriminat que la Delegació es mantinga en l'”immobilisme” i que “les bones paraules no es traduïsquen en fets”, “una pràctica política que causa pèrdua de confiança”.

La Comissió 9 d’Octubre “no comparteix aquest ordenament i, novament”, ha advertit la Delegació de la “responsabilitat en la qual pot recaure, bé per desconeixement en tractar-se d’un equip nou que mai ha afrontat una situació com aquest, bé per un interés particular”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =

sagunt a escena 2019
turismo salou