25n
25N
25N

Comencen les sessions de l'Escola de Mares i Pares

Comencen les sessions de l'Escola de Mares i Pares
22/01/2020 -

El Servici de Drogodependències de la Regidoria de Salut i Consum, ha iniciat les sessions del nou curs del programa municipal Escola de Mares i Pares, una eina dirigida a famílies amb fills i filles en edat escolar, a les quals se’ls proporciona recursos i formació sobre diferents aspectes relacionats amb la salut integral de xiquets i joves.

En esta edició participaran 550 persones d’un total de 22 col·legis de la ciutat. La iniciativa porta en marxa des de l’any 1994, i tal com ha assenyalat el regidor de Sanitat i Consum, Emiliano García, «es tracta d’un programa inespecífic de prevenció de les addiccions, que està molt acreditat després d’anys d’actuacions. Està dirigit a les famílies que tenen fills o filles en edat escolar, o que pensen tindre’ls de seguida, i té l’objectiu de proporcionar-los nous recursos que els faciliten la funció paternal i maternal».

El programa ofereix abundant informació i coneixements sobre aspectes temes psicològics, pedagògics i de salut que puguen servir a pares i mares. Tal com s’assenyala des del Servici de Drogodependències, l’educació és fonamental per a poder abordar les relacions familiars de manera harmònica i aconseguir una convivència i un desenvolupament d’acord amb els projectes individuals de vida de cada fill o filla.

El Programa Escola de Mares i Pares facilita els pares i mares més recursos educatius, formatius i d’assessorament per a promoure en els fills i filles actituds, valors, habilitats personals i socials sanes, així com el desenvolupament de la personalitat que els permeta afrontar, de manera responsable, la realitat de la seua vida i els ajude a allunyar-se del món de les addiccions.

Es desenvolupa en un cicle de cinc a huit sessions d’hora i mitja de duració cadascuna, i està configurada en tres nivells d’actuació: Escola Infantil, per a mares i pares amb fills/es de 3 a 6 anys; Primer Nivell, per a mares i pares amb fills/es en Ensenyament Primari i Secundari; i Segon Nivell, per a mares i pares que hagen assistit a l’Escola de Pares del Primer Nivell en edicions anteriors.

En l’actual curs 2020, participen 22 centres docents: 9 en el Primer Nivell (170 mares i pares inscrits); 4 en el Segon Nivell (50 mares i pares inscrits); i altres 9 a l’Escola Infantil (330 mares i pares inscrits).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =