25n
25N
25N

Arranquen les oposicions per cobrir 4.636 places de docència en instituts i escoles d'idiomes

Els aspirants podran cobrir places de professorat en Secundària, FP, EOI, Música i Arts Escèniques i Arts Plàstiques

Arranquen les oposicions per cobrir 4.636 places de docència en instituts i escoles d'idiomes
26/06/2019 -

Hui, dimecres 26 de juny, comença la primera prova d’oposicions que la Conselleria d’Educació va convocar a principis del curs acadèmic 2018-2019. Milers d'”opositors” optaran a cobrir 4.636 places de professorat de Secundària, Formació Professional (FP), Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) Música i Arts escèniques, i Arts Plàstiques i Disseny.

Per a avaluar els exàmens de les 58 especialitats que es convoquen en aquestes oposicions, es mobilitzaran 348 tribunals diferents, amb 1.740 persones titulars i 1.740 suplents. Segons explica la Conselleria d’Educació, en les últimes oposicions d’aquesta magnitud que van ser convocades en la comunitat, les del 2015, cada tribunal havia d’avaluar a 120 alumnes. Enguany, la ràtio s’ha reduït a la meitat, és a dir, uns 60 aspirants per cada tribunal.

Dels 348 tribunals que s’encarregaren d’avaluar les proves dels futurs docents valencians, la majoria d’ells es trobaren en la demarcació de València, en concret 193, i estaran distribuïts de la següent forma: 142 en Secundària, 30 en FP, 6 en EOI, 9 en Música i Arts Escèniques, i 6 en Arts Plàstiques i Disseny. Altres 119 s’ocuparan de les comarques d’Alacant, dels quals 100 corregiran els de Secundària, 15 els d’FP, 1 els de Música i Arts Escèniques i un últim els d’Arts Plàstiques i Disseny. A les comarques de Castelló, només es comptarà amb 36 tribunals, 34 dels quals avaluaran als aspirants per a Secundària, 1 per a FP i un altre per a les EOI.

Per especialitats de Secundària, 7 corresponen a Filosofia, 3 a Llatí, 19 a Castellà, 28 a Geografia i Història, 23 a Matemàtiques, 15 a Física i Química, 18 a Biologia i Geologia, 12 a Dibuix, 4 a Francés, 24 a Anglés, 9 a Música, 21 a Educació Física, 22 a Orientació Educativa, 12 a Tecnologia, 10 a Formació i Orientació Laboral, 6 a Intervenció Sociocomunitària, 3 a Hostaleria i Turisme, 1 a Processos i Mitjans de comunicació, 8 a Informàtica, 13 a Valencià, 10 a Economia, 3 a Administració d’Empreses, 2 a Organització i Gestió Comercial i 3 a Processos Sanitaris.

Quant a les especialitats de Formació Professional, 3 tribunals avaluaran les proves de Cuina i Pastisseria, 1 tribunal les d’Equips Electrònics, 2 les d’Estètica, 1 les d’Instal·lacions i Manteniment d’Equips Tèrmics i de Fluids, 3 les d’Instal·lacions Electrotècniques, 3 les de Manteniment de Vehicles, 2 les de Mecanitzat i Manteniment de Màquines, 5 les d’Operacions i Equips de Producció Agrària, 2 les de Perruqueria, 6 les de Procediments Sanitaris i Assistencials, 3 les de Processos Comercials, 6 les de Processos de Gestió Administrativa, 4 les de Serveis a la Comunitat, 1 les de Serveis de Restauració i 4 les de Sistemes i Aplicacions Informàtiques.

Els tribunals per a les places de professorat d’escoles oficials d’idiomes es distribueixen amb 6 per a Anglés, 1 per a Alemany, 1 per a Francés i 1 per a Valencià. Els de Música i Arts Escèniques es poden dividir en 3 per a l’especialitat de Piano, 1 per a Clarinet, 1 de Flauta Travessera, 1 de Fonaments de Composició, 1 de Saxofon, 1 de Viola, 1 de Violí i 1 de Violoncel. I, finalment, els d’Arts Plàstiques i Disseny es componen d’1 tribunal per a Disseny de Moda, 1 per a Disseny de Producte, 1 per a Disseny Gràfic, 1 per a Història de l’Art, 1 per a Materials i Tecnologia: Disseny i 1 per a Mitjans Informàtics.

Però això no és tot, ja que, en aquesta convocatòria hi ha novetats. Educació ha inclòs millores en el procés d’oposició dins de les seues competències autonòmiques, ja que s’han creat comissions de baremació de mèrits per a cada especialitat. Aquestes comissions tenen com a funció determinar els criteris de baremació i la valoració de mèrits en la fase de concurs. Això significa un gran canvi en la sistemàtica de les oposicions, ja que, fins hui, era cada tribunal el que revisava els mèrits de cada opositor.

Per a més informació sobre les oposicions d’Educació de 2019 entre en aquest enllaç: http://www.ceice.gva.es/es

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =