25n
25N
25N

Comencen les obres per a la millora de l'entorn de Nou Mestalla

Comencen les obres per a la millora de l'entorn de Nou Mestalla
04/11/2019 -

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha informat que aquest dilluns començaran les obres de condicionament urbà de la zona del Nou Mestalla, al barri de Benicalap, la finalitat de les quals serà oferir una major seguretat i accessibilitat als vianants, així com reduir la contaminació acústica que afecta el veïnat de la zona.

El projecte, que té un pressupost de 259.712,65 euros, oferirà 300 metres lineals de nou recorregut per als vianants que implicarà 415m2 guanyats per als vianants, així com 31 nous passos de vianants adaptats i 459,60 Tn d’aglomerat fonoabsorbent. Les obres, que s’executaran en el termini de 4 mesos, es divideixen en quatre grans actuacions que dotaran de major qualitat urbanística el barri de Benicalap i més concretament a la zona del Nou Mestalla.

La primera i principal actuació tindrà lloc al carrer Tuéjar i consisteix en la conversió en zona de vianants d’aquesta, així com l’adequació de les zones adjacents, mitjançant el projecte CALLEJUGANDO. Aquest pretén dotar la ciutat d’espais inspiradors, atractius i transversals. Per a això s’ha procedit a l’ampliació de les voreres dels nombres imparells al Carrer José Grollo, des del número 63 fins a l’entrada del col·legi de La nostra Senyora del Carmen i Sant Vicent del Paul, i es preveu l’ampliació de la vorera del número parells de tal manera que s’abaste tot l’ample del carrer Juan de l’Alzina.

Aquestes ampliacions asseguraran un recorregut per als vianants de 300 ml des de la plaça Nova de l’Església fins a la Plaça Vicente Andrés Estellés, passant per C/ Juan de la Encina, C/ José Grollo, C/Tuéjar, av. Burjassot i C/Florista. Aquesta macroactuació implicarà també una intervenció horitzontal que usarà el paviment com un llenç. Mitjançant un joc de colors i textures s’atorgarà al carrer un aspecte de parc. Per a això s’establiran sis bandes funcionals usant la zonificació natural dels números del carrer Tuéjar. Cada banda està dissenyada per a albergar un color, una textura i una acció de joc diferent (córrer, saltar, sortejar…), creant així un espai visualment atractiu alhora que segur per als xiquets que assistisquen als col·legis de les zones adjacents. “És molt important la recuperació de l’espai públic per a la ciutadania, potenciant usos que fomenten les relacions veïnals, la salut, la qualitat de vida, etc., tenint en compte especialment a la infància i les persones majors” ha comentat Gómez.

La segona actuació correspon a la millora de l’accessibilitat al voltant dels números 10 i 12 del carrer Salvador Tuset, així com en l’encreuament d’aquest carrer amb el carrer Bechí. Per a aquesta acció es procedirà a la reconstrucció i ampliació del tram de vorera pertanyent a aquests números, mantenint l’alienació de la línia de la vorada de tot el carrer.

La tercera actuació consistirà en la repavimientació del carrer Nicasio Benlloch entre els carrers Benicadell i Serra Martes amb aglomerat fonoabsorbent, el qual permet la reducció del soroll d’una manera considerable. Finalment, la quarta i última actuació consistirà en la millora d’accessibilitat d’un total de 31 passos de vianants del barri de Benicalap.

És a través d’aquestes quatre intervencions com s’aconseguirà una notable millora en l’accessibilitat de l’entorn del nou camp de futbol, un augment de la seguretat al voltant de les zones escolars, la significativa reducció de la contaminació acústica i un nou i atractiu recorregut per als vianants que suposarà l’emergència d’un element diferenciador i inspirador dins del barri de Benicalap” ha conclòs Gómez.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 4 =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent