25n
Orgull
Orgull

Comencen les xarrades prèvies als concerts de l’Orquestra de València

Comencen les xarrades prèvies als concerts de l’Orquestra de València
12/04/2019 -

L’Orquestra de València interpreta hui divendres un programa dirigit per l’anglés James Judd, en el qual es combina la música romàntica alemanya de Félix Mendelssohn i la seua Simfonia núm. 3, amb la contemporània protagonitzada per la composició “Huellas líquidas”, del valencià Voro García, obra encàrrec de la Fundació SGAE. Una partitura que tindrà com a concertista a María Rubio, solista de trompa de la mateixa formació simfònica.

Precisament, el mateix Voro García serà el compositor que inicie a la Sala Martín i Soler i una hora abans de començar el concert, el cicle “Els nostres compositors parlen hui”. La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha afirmat que amb este cicle “el públic tindrà l’oportunitat d’escoltar les impressions i explicacions del compositor i, reflexionar sobre l’obra que s’interpretarà a continuació”. Un cicle que es desenvoluparà fins al 28 de juny amb 3 cites més, el 26 d’abril amb l’obra “Cants de lloança” de Miguel Gálvez, en la setmana del 6 de maig amb “Hidd’n blue” de Francisco Coll i conclourà el 28 de juny amb l’obra “Ricercare” de Francisco Llácer, en homenatge a un dels pares de la música contemporània valenciana, així com “Resonancias” del seu alumne Emili Calandín, que seran presentades pel mateix Calandín.

D’aquesta manera, el Palau de la Música i l’Orquestra de València mostren una aposta ferma pels compositors valencians, que es complementa amb la recent creació de la figura del compositor resident, que està desenvolupant el compositor internacional Francisco Coll. Així com les “Trobades de composició amb Francisco Coll” en les quals un total de 6 joves compositores i compositors treballen amb Coll, perquè una o un treballe amb ell en la Temporada 2019-20 de l’Orquestra de València i, prepare una obra que serà estrenada per la formació simfònica valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =