25n
25N
25N

Dissabte comencen els treballs per a restaurar la part de la muralla protegida del túnel de Blanqueries, danyada durant la neteja d’un graffiti

Esta intervenció, que tindrà una durara prevista de 3 dies, obligarà a tallar el trànsit en el túnel

Arxiu

Dissabte comencen els treballs per a restaurar la part de la muralla protegida del túnel de Blanqueries, danyada durant la neteja d’un graffiti
10/09/2020 -

La intervenció per restaurar la part de la muralla cristiana del segle XIV del túnel de Blanqueries que va resultar danyada durant la neteja d’un grafiti començarà dissabte. El vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha explicat que el cost de restauració d’este fragment de muralla, declarada Bé d’Interés Cultural, ascendeix a 3.100 euros, ho assumeix la mateixa contrata de neteja i ho farà una empresa especialitzada.

Els treballs consistiran, en un primer moment, en la neteja mecànica de les diferents capes amb un instrument de precisió. Després es farà una neteja química per tal d’eliminar el grafiti en cas que haja penetrat sobre el material original i per últim s’aplicarà la tècnica d’hidrofugació necessària per a la seua ubicació i l’excés de trànsit de vehicles.

Esta intervenció és conseqüència “d’una neteja no adequada d’esta part de muralla protegida que es va fer de manera involuntària per part d’una de les contrates del servici municipal de neteja”, segons ha assenyalat Campillo. Ara, serà esta mateixa contrata qui a través d’una empresa especialitzada es faça càrrec de la restauració d’este bé protegit. Uns treballs que començaran este dissabte 12 de setembre i que estaran supervisats pel servici d’arqueologia municipal.

A més, com ha destacat el vicealcade i regidor d’Ecologia Urbana, s’ha acordat amb les contrates de la neteja municipal que, tot i que hi ha una ordre genèrica de no intervindre sobre elements protegits perquè és competència exclusiva del servici de patrimoni històric, se’ls facilitarà un llistat de tots els béns protegits de la ciutat per tal d’informar els seus operaris. “Malgrat que poden haver errat, hem de tindre especial cura amb la conservació del nostre patrimoni”, ha dit Sergi Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − 4 =