Comença una nova edició del Taller Exprés Videocreació 2018 destinar a la islamofòbia

Guardar

L'Ajuntament de València organitza, a través de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració, la IV edició del Taller Exprés Videocreació 2018, amb la col·laboració del col·legi Juan Comenius. L'activitat forma part de la línia d'acció 'Convivència Intercultural' de la Regidoria, i es desenvoluparà fins divendres que ve, dia 30.

El taller arranca aquesta mateixa vesprada, i durant tota aquesta setmana es duran a terme les sessions, amb la col·laboració del professorat i estudiants del Cicle Formatiu vinculat a la videocreació (Il·luminació, captació i tractament d'imatge, d'una banda, i Realització de projectes audiovisuals i espectacles, d'altra) del col·legi Juan Comenius de València.

L'objectiu d'aquest projecte és generar dinàmiques socioeducatives que promoguen la consciència de la diversitat cultural, i estimular la solidaritat amb les persones migrades, així com el respecte a la diferència i la construcció de la cohesió i la convivència social. Concretament, aquesta IV edició del taller preveu elaborar un conjunt de curtmetratges o espots de campanya de sensibilització per a promoure l'eliminació dels estereotips en relació a la religió islàmica.

La professora de Psicologia Social Mª Angeles Molpeceres, de la Universitat de València, experta en actituds racistes i xenòfobes, imparteix una conferència de formació prèvia per a l'alumnat, en la qual també pren part una representant del Centre Islàmic de València. Així mateix, el director de cinema Samuel Sebastián impartirà un taller formatiu en el centre escolar durant els cinc dies programats.

La temàtica dels curts a realitzar se centrarà a desemmascarar les actituds xenòfobes i islamòfobes que es donen habitualment en la nostra societat, de manera que puguen ser combatudes amb major eficàcia. Tal com ha expressat la regidora de Cooperació i Migració Neus Fàbregas Santana, «per a aquest equip de govern local és una prioritat treballar pel foment de les actituds tolerants en la nostra societat, i és una oportunitat molt interessant fer-ho amb estudiants en formació en un sector tan rellevant actualment com és l'audiovisual».

El taller es desenvolupa durant la setmana en curs en cinc sessions de quatre hores cadascuna, sempre dins de l'horari lectiu del centre. I l'últim dia es realitzarà el visionament dels diferents vídeos creats pels grups del cicle formatiu.

Tot aquest material audiovisual resultant passarà a formar part dels recursos audiovisuals de sensibilització del Servici Municipal de Cooperació al Desenvolupament i Migració.

Arxivat a:

Destacats