25n
25N
25N

Comença la repavimentació vermellosa de la plaça de l'Ajuntament

Es preveu que a principis del mes d’agost ja estiga acabada la nova imatge de la plaça de l’Ajuntament

Comença la repavimentació vermellosa de la plaça de l'Ajuntament
09/07/2020 -

La nova plaça de l’Ajuntament de València continua a bon ritme. Hui, arranquen els treballs de reasfaltat amb un nou paviment que no sols delimitarà millor la zona per als vianants, sinó que, a més, aportarà un to vermellós similar al que presenten les actuals voreres de l’entorn de l’Ajuntament. A partir del dijous, quan avancen els treballs de poliment del paviment, la ciutadania ja podrà veure com serà el color de la nova plaça de l’Ajuntament.

Tal com han explicat des de Pavasal, l’empresa encarregada de dissenyar el paviment, “el color ha sigut el resultat d’una mescla convencional amb lligant i àrid de color roig, que s’ha buscat en diferents pedreres per a obtenir el color que estàvem buscant. Finalment, l’àrid pertany a la pedrera de La Romana a Alacant. A més, es realitzarà un poliment de la superfície fins a obtenir un acabat rugós que permeta complir la normativa d’antilliscament”.

“Es tracta d’un paviment continu i sense juntes”, han afegit, que fa més senzill i còmode “caminar pel paviment, però també rodar amb patins o patinets o, per exemple, els desplaçaments amb maletes o carrets de bebé”. En aquest punt, la vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha assenyalat que aquesta comoditat en els desplaçaments, que aporta el nou paviment, ha sigut una de les raons per les quals no s’ha conservat tot l’antic empedrat. “Ho deixarem només en l’espai on es planten els monuments fallers perquè és més resistent al foc”.

Els treballs que s’estan duent a terme a la plaça de l’Ajuntament consisteixen en la demolició d’illetes, repavimentació per a eliminar les marques viàries i senyalitzar millor la zona per als vianants i demolició del paviment actual en una de les parts centrals de la plaça per a recuperar l’antic empedrat.

Es preveu que a principis del mes d’agost ja es puga gaudir de la nova imatge d’una de les places més emblemàtiques de la ciutat. La inversió és de 564.940,35 euros, i aquestes actuacions reasfaltaran 7.600 metres quadrats de les noves zones per als vianants de la plaça de l’Ajuntament.

Així mateix, s’espera que, abans d’agost, haja eixit ja la licitació del concurs d’idees del qual eixirà el disseny definitiu de la plaça de l’Ajuntament. Un jurat expert valorarà les diferents propostes presentades que hauran d’incloure els resultats obtinguts en el procés de participació ciutadana que es va dur a terme.

D’aquesta manera, l’última fase de la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament consistirà a escometre la reforma urbanística definitiva, que transformarà per complet la imatge actual de la plaça, encara que sense perdre elements essencials com l’espai central per a la instal·lació de les mascletaes o els tradicionals llocs de flors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 18 =

CCCC
activem alfafar