25n
25N
25N

Comencen els treballs de repavimentació a la plaça de l'Ajuntament

Els treballs a la plaça de l’Ajuntament de València han començat amb la recuperació de l’antic empedrat

Comencen els treballs de repavimentació a la plaça de l'Ajuntament
29/06/2020 -

Comencen les obres a la plaça de l’Ajuntament de València. Després del tancament definitiu al trànsit rodat, mitjançant una actuació blana, ha arribat el moment “d’adaptar la imatge de la plaça de l’Ajuntament a la situació actual”. Per això, “es retirarà tant l’asfaltat negre com les marques viàries, que donen una imatge de tall de circulació, i se substituirà per un nou paviment, amb àrid de color roig, que li aportarà una tonalitat, a la nova zona per als vianants, que anirà en consonància amb les actuals voreres”, explicava la vicealcaldessa Sandra Gómez durant la presentació del nou paviment.

Els treballs, que s’han iniciat aquest dilluns, 29 de juny, han començat per recuperar l’antic empedrat a la zona central, on es munta, cada any, la Falla Municipal. Aquest empedrat tan sols es mantindrà en eixa zona de la plaça perquè “és més resistent al foc”. Per a la resta de zona per als vianants s’ha apostat per un paviment continu i sense juntes que no sols fa més còmode caminar per la plaça o circular amb patins o patinets, sinó que aportarà un to vermellós molt similar al qual presenten les actuals voreres de la plaça, que també s’ampliaran.

Tal com detallen des de Pavasal, l’empresa encarregada de dissenyar el paviment i de transportar-lo fins a la plaça, “aquest paviment és el resultat d’una mescla convencional amb lligant i àrid, que s’ha buscat en diferents pedreres per a obtenir el color que estàvem buscant. Finalment, l’àrid pertany a la pedrera de La Romana a Alacant. A més, es realitzarà un poliment de la superfície fins a obtenir un acabat rugós que permeta complir la normativa d’antilliscament”.

Es preveu que, en un termini de sis setmanes, la nova imatge de la plaça de l’Ajuntament ja estiga acabada. La inversió prevista són 564.940,35 euros, i aquestes actuacions reasfaltaran 7.600 metres quadrats de les noves zones per als vianants de la plaça de l’Ajuntament. Gómez ha ressaltat el caràcter d’aquestes actuacions públiques com a “motor econòmic de la ciutat”, ja que, segons ha explicat la vicealcaldessa, l’empresa recuperarà 25 treballadors per a fer aquesta actuació.

Així mateix, Sandra Gómez també ha anunciat que s’espera que, abans d’agost, haja eixit ja la licitació del concurs d’idees de la plaça de l’Ajuntament. I és que si bé és cert que, amb aquesta actuació blana, ja s’ha recuperat 12.000 metres quadrats d’espai públic, encara falta dissenyar com serà la plaça de l’Ajuntament del futur.

Per això, es posarà en marxa un concurs d’idees, en el qual es valoraran, per un jurat expert, les diferents propostes presentades que, a més, hauran de tindre en compte els resultats obtinguts del procés de participació ciutadana que s’ha dut a terme per a, entre tots, construir la nova imatge d’una de les places més emblemàtiques de la ciutat.

D’aquesta manera, l’última fase de la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament consistirà a escometre la reforma urbanística definitiva, que transformarà la imatge del cor de la ciutat, encara que, això sí, sense perdre elements característics, com l’espai per a la instal·lació de les mascletaes o els tradicionals llocs de flors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + un =

caixaontinyent
ruta massamagrell