Primers passos per a la rehabilitació de la Casa Natalícia de Sant Vicent Ferrer

Primers passos per a la rehabilitació de la Casa Natalícia de Sant Vicent Ferrer
19/10/2018 -

L’Ajuntament, que encarregarà la redacció de la rehabilitació de la Casa Natalícia de Sant Vicent Ferrer, es planteja un primer nivell d’actuació que es farà sobre aquells elements que presenten problemes constructius -estructurals o d’impermeabilitat- al qual s’afegeix la millora de les característiques arquitectòniques, històriques i d’imatge de l’edifici, per evitar problemes derivats del pas del temps i de la mateixa configuració constructiva de l’edifici.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha visitat la Casa Natalícia de Sant Vicent Ferrer, situada en el carrer del Pouet de Sant Vicent, i s’ha reunit amb el capellà José Manuel Alcàsser Orts i amb l’arquitecte col·laborador de la Casa Natalícia, Carlos Campos, per comprovar la situació i poder abordar la redacció del projecte de rehabilitació d’aquest immoble.

«Així, a partir del projecte que encarregarem i que determinarà tots els detalls, amb total seguretat l’actuació consistirà en intervencions generals d’estructura i impermeabilitat, d’imatge global de l’edifici i sobre les peces històriques més importants: capella del naixement, capella principal, vestíbul-pati d’accés, semisoterrani del pouet, sala del semisoterrani annexa al pouet i capella de l’antic gremi d’obrers», tal com ha explicat el regidor.

«A més, amb aquesta intervenció, es contemplarà la millora de les condicions d’accessibilitat i de les instal·lacions en general», ha afegit el regidor que també ha recordat que 2019 es commemora el 600 aniversari de la mort de Sant Vicent Ferrer. «L’actual construcció es troba necessitada d’una intervenció de conservació i d’una sèrie d’actuacions que ajuden a potenciar el seu valor històric a la ciutat de València, tant des d’un punt de vista cultural, com turístic i religiós. L’edifici és propietat municipal, gestionat per l’Ordre de Predicadors».

L’edifici es construeix sobre la casa en què va nàixer Sant Vicent Ferrer. Després de diferents avatars històrics, el 1950 es realitza una reconstrucció total incorporant altres edificis adjacents, amb el resultat d’un complex que incloïa l’edificació primitiva, l’antiga capella del Naixement, la sala del Gremi d’Obrers i els altres edificis adquirits al llarg del temps. Tot això, amb la capella octogonal, es revesteix amb un embolcall neogòtic que uniforma el conjunt tal com el coneixem hui dia. El resultat final és una estructura confusa en la seua organització, que no permet reconéixer els diferents elements històrics amb claredat fent desaparéixer el més important, l’antiga capella del Naixement i desfigurant la imatge del pati original de la casa.

«Per això, des de la Delegació de Govern Interior s’encarregarà a l’arquitecte col·laborador de la Casa Natalícia i que ja ha realitzat estudis previs molt importants, la realització del projecte global de rehabilitació de la part visitable de la mateixa».

«La figura de Sant Vicent Ferrer és una de les més importants per al poble Valencià, per la seua transcendència religiosa però també històrica, i per això i amb vista a la celebració del 600 aniversari de la seua mort volem avançar en la redacció del projecte de rehabilitació, per a posteriorment poder abordar efectivament la rehabilitació i la dignificació de l’espai, per convertir-lo també en un centre de visites i interpretació de la vida del sant valencià», ha declarat per finalitzar Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + catorze =

sagunt a escena 2019
turismo salou