25n
25N
25N

Comença la pròrroga de 21 dies de les restriccions per a la Comunitat Valenciana

Comença la pròrroga de 21 dies de les restriccions per a la Comunitat Valenciana
28/09/2020 -

La Comunitat Valenciana prorroga aquest dilluns altres 21 dies les mateixes restriccions acordades al Consell interterritorial per a fer front a la pandèmia i només acordarà una relaxació quan siga possible aplicar-lo a tot el territori per a evitar desplaçaments entre zones al no haver-hi limitacions a la mobilitat. A més, es manté el tancament de l’oci nocturn.

Així ho ha va assenyalar aquest dijous la consellera de Sanitat, Ana Barceló, per a explicar la situació epidemiològica de la Comunitat, en la qual ha confirmat que “de moment” no s’ha plantejat cap canvi en l’oci nocturn. “No dic que en el futur l’estudiem i veure si pot ser compatible la seguretat de la salut amb els quals ens sol·licita el sector”, ha apuntat Barceló que ha afirmat que aquest tancament ha contribuït al fet que la transmissió “no augmente i a contindre-la”.

Sobre aquest tema, ha explicat que per a alçar una restricció només pot acordar-se el Consell interterritorial, alguna cosa que de moment cap ha plantejat, però que una comunitat autònoma sí que pot endurir-les o aplicar un confinament selectiu.

En eixe sentit, ha recordat que hui han entrat en vigor l’alçament de les mesures restrictives addicionals acordades per a València després de detectar un descens de la incidència en les últimes quatre setmanes.

Barceló ha recalcat que les mesures implantades en la Comunitat estan funcionant, com a prova que som la comunitat amb menor incidència i que s’ha aconseguit baixar el temps d’ingrés hospitalari de 15 a 9 dies, però ha demanat a la població en diverses ocasions que mantinguen la precaució i respecten les normes de seguretat per a no tirar per terra “l’esforç titànic” realitzat i “tornar a una situació d’una mica més de normalitat”.

Amb tot, ha assenyalat que no pot parlar-se de descens en la corba sinó de contenció i ha advertit que aquesta bona situació epidemiològica pot canviar en qualsevol moment pel qual “no es pot abaixar la guàrdia”.

A més, ha assenyalat que Salut Pública manté reunions setmanals amb les ciutats amb major incidència per a analitzar les mesures addicionals que han d’adoptar-se en funció de les característiques de cada localitat i del mateix brot. Sobre aquest tema, ha exposat, davant les queixes d’alguns alcaldes, la “dificultat” que la informació dels brots arribe a tots alhora pels tràmits previs que ha de seguir Salut Pública abans de comunicar un nou focus de contagi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 2 =

bombers
CCCC
bombers