25n
25N
25N

Comença la plantació de més de 3.000 arbres per tots els barris

Comença la plantació de més de 3.000 arbres per tots els barris
14/02/2019 -

L’Ajuntament de València, a través de la regidoria de Parcs i Jardins, ha iniciat hui la plantació de 3.274 arbres nous als barris de València. Aquests arbres, que corresponen al projecte «Una valència més Verda», se sumen als que ja ha plantat el consistori durant els últims anys. En 2018, el Govern de Joan Ribó ha plantat un total de 946 arbres nous a la ciutat.

«Es tracta d’un dels projectes estrella de la regidoria de Parcs i Jardins. Estem molt contents de plantar amb nous arbres tots els escocells que duien molts anys buits en la ciutat. Ara, omplim de vida tots els escocells amb més de 3.000 arbres i amb una inversió de més dos milions d’euros. En definitiva, és una iniciativa molt ambiciosa que redunda en benefici de tots i totes», ha dit Pilar Soriano, regidora de Parcs i Jardins.

Les plantacions han començat als barris de Sant Pau i Campanar. L’empresa adjudicatària d’aquest lot és SAV, que ha iniciat hui els treballs amb l’ampliació de deu escocells previstos al carrer de la Safor, mentre que, als carrers de Guadassuar, Hernàndez Làzaro, Aparici Albiñana i Jesús Ribera, estan desfonant i aportant terra vegetal als 12 escocells previstos, unes tasques prèvies a l’inici de la plantació.

Els altres quatre lots que componen el projecte total s’iniciaran els pròxims dies. L’Ajuntament ha habilitat un bàner en la web municipal perquè tota la ciutadania consulte per districtes, barris i, fins i tot carrers, el nombre d’arbres i el tipus d’espècies que es plantaran en cada punt de la ciutat. El bàner és visible en la pàgina principal de la web municipal.

Cal recordar que el projecte contempla el canvi en la mida de determinats escocells, que passaran de 1×1 metres, a 2×1 metres. En concret, 1.716 espais s’ampliaran a 2x1m, 65 passaran a mesurar 2x2m i 20 passaran a ser circulars. També es posaran 25 escocells nous de 2x2m i 2 circulars. Així mateix, es contemplen actuacions de millora en el sistema de reg d’alguns arbres.

«Tal com ens vam comprometre, la plantació massiva de nou arbrat a la ciutat ha arribat en els mesos d’hivern i es prolongarà durant l’any 2019. Que cap escocell de la ciutat estiga buit és un aspecte molt important per a aquest govern», ha explicat Soriano.

ARBRES RESISTENTS CONTRA LA SEQUERA

Del total de 86 espècies d’arbre que es plantaran, tres d’elles són resistents a la sequera: Harpephyllum caffum, baqueter i Tristania conferta. L’objectiu és estudiar la seua adaptació al sòl, així com la seua resistència a la sequera i l’exposició solar. Procedents de zones àrides, es tracta de varietats més indicades per les altes temperatures provocades pel canvi climàtic.

Pilar Soriano, regidora de Parcs i Jardins, que ha qualificat d’«ambiciós» el projecte de la seua regidoria per «reduir els escocells buits després d’anys d’oblit en aquesta matèria. Des d’aquest govern treballem per fer de València una ciutat verda i que aposta per la diversitat mediambiental».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 3 =

bombers
bombers