caixa popular

Els comerços del centre històric sortejaran 25 bicicletes

En el marc de la celebració del 25 aniversari de l’Associació de Comerciants del Centre Històric

Els comerços del centre històric sortejaran 25 bicicletes
09/05/2018 -

La regidoria de Mobilitat Sostenible participa en la campanya de commemoració del 25 aniversari de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, que sortejarà 25 bicicletes entre els seus clients, en una acció que pretén impulsar les vendes en aquest entorn, així com promocionar l’ús de la bicicleta com a alternativa de mobilitat ciutadana.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i el president de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, Rafael García Torres, han donat a conéixer aquesta iniciativa, en la qual participen els més de 350 comerços associats, i que es desenvoluparà al llarg del mes de maig. Les 25 bicicletes (una per cada any d’existència de l’associació) estan ja exposades en els aparadors de 25 locals, des de forns, botigues de llenceria, alimentació, moda, artesania… on poden ser contemplades per la clientela.

Tal com ha subratllat el regidor Grezzi, «des de l’Ajuntament apostem pel comerç del centre i pels espais amables. Aquesta campanya ens encanta perquè valora als comerços del centre, als quals es pot accedir a peu i amb bicicleta». L’edil ha destacat com a «molt simptomàtic que els comerciants hagen volgut celebrar els seus 25 anys amb una acció que dóna protagonisme a la bicicleta».

Per part seua, el president dels comerciants, Rafael García Torres, ha explicat que aquesta campanya «pretén donar visibilitat als comerços i dinamitzar les compres dels nostres clients». Totes les compres realitzades durant el mes de maig en els locals associats participaran en un sorteig, del que eixiran les 25 persones premiades. «Estem en un moment que comença a ser bo –ha assegurat García Torres- un moment en el qual creix el turisme, i la gent ix al carrer pel bon oratge. I volem animar el consum amb presència física dels compradors (davant de les compres en línia)».

INCREMENT DE LES VENDES EN LES ZONES PER ALS VIANANTS

El regidor de Mobilitat ha posat l’accent en els avantatges comercials dels locals situats en entorns amables i per als vianants que conviden al passeig de la ciutadania i a la contemplació dels aparadors. Grezzi ha assegurat que en els últims dos anys, s’ha incrementat en un 8 % el nombre de llicències d’obertura de comerços i locals en tota la ciutat, «però espacialment al voltant del Mercat Central, la qual cosa demostra que les accions de conversió en zona de vianants i habilitació d’entorns amables incrementa el comerç», ha afirmat. L’edil ha afegit que aquesta conclusió es pot observar «veient diferents llocs d’Europa i del món, en els quals, quan s’adeqüen llocs amables en els quals es poden passejar i entrar als comerços, les vendes s’incrementen notablement».

El president dels comerciants s’ha mostrat d’acord amb aquesta afirmació: «les ciutats ben fetes, amb mesures dirigides a afavorir la mobilitat de persones, del transport públic, bicicletes i automòbils des del que ara es denomina “pacificació”, tot això és bo per tal de dinamitzar les ciutats. Es veu en qualsevol ciutat europea, amb centres generalment per als vianants, en els quals que es veu una gran vida. Cal traslladar a la gent que és fàcil accedir al centre, gestionar la informació de manera adequada, i no interrompre accessibilitat», ha afirmat.

València participa, juntament amb nombroses ciutats europees com ara París, Berlín, Dublín, Bolonya o Belgrad, entre altres, en el denominat Projecte Flow, una iniciativa europea de seguiment dels efectes de les conversions en zona de vianants i reconstruccions amables dels centres. Grezzi ha assegurat que en aquests casos l’experiència demostra que «sempre es dóna un increment dels comerços i la venda».

Les 25 bicicletes d’aquesta campanya seran sortejades en pròxim 5 de juny en un acte convocat en la plaça de Lope de Vega. Aquesta iniciativa de l’Associació de Comerciants del Centre Històric compta també amb la col·laboració de l’EMT, que col·locarà vinils informatius en 5 autobusos (de les línies 14, 60, 62, 64 i 73) amb el lema de la campanya:«Vine al centre de la teua vida». «És important vindre al centre, vindre a comprar, gaudir de la gran varietat de comerços i dels seus magnífics productes, però amb una accessibilitat molt més amable: amb bicicleta, caminant, amb autobús… i això redundarà en la millora de tota la ciutat i en les dades del comerç», ha conclòs Giuseppe Grezzi.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + catorze =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris