25n
25N
25N

Comencen les obres de construcció d’un parc de jocs infantils inclusius en el Parc de Marxalenes

Comencen les obres de construcció d’un parc de jocs infantils inclusius en el Parc de Marxalenes
01/08/2020 -

El Parc de Marxalenes comptarà amb una zona de jocs infantils accessibles i inclusius, segons ha anunciat el vicealcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, qui ha donat compte de l’adjudicació d’aquestes obres «que faran realitat una petició demandada des de fa anys tant per centres que acullen alumnat amb necessitats educatives especials, com per COCEMFE (Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Província de València)».

Campillo ha explicat que aquesta proposta ciutadana votada en els Pressupostos Participatius -procés amb què la ciutadania pot proposar i votar a quins projectes s’assignen recursos públics-: «tracta d’adaptar la zona de jocs infantils existents per a tots els xiquets i xiquetes amb diferents capacitats». L’actuació es durà a terme en una zona prou gran, de 1.695 metres quadrats ubicada al costat del carrer de Sant Pancraç i permetrà que els més menuts i menudes tinguen dret a gaudir dels parcs i jardins de la ciutat, que volem que siguen més accessibles i amables».

Amb aquesta actuació l’Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins, encarregat de la gestió del Parc de Marxalenes, realitzarà la reforma del parc infantil existent per modificar les seues característiques «i adaptar en ell un parc infantil de caràcter inclusiu que assegure un ús universal». De fet, en el seu disseny s’ha tingut una especial consideració amb el compliment de les Normes de Supressió de Barreres.

ACABEN EN SETEMBRE

Les obres s’han adjudicat per concurs públic, amb un cost total de 149.449,6 euros, IVA inclòs. Suposen la incorporació de jocs infantils, tant de tipus inclusiu com d’ús universal i la redistribució de les zones de joc a més de la introducció d’un gran recorregut inclusiu que unifica i dota de coherència tota l’actuació. Els treballs de remodelació tenen un termini d’execució de huit setmanes i es preveu que acabaran en setembre. L’empresa adjudicatària de les obres té el compromís de contractar tres persones amb dificultats d’accés a l’ocupació.

La creació d’aquest parc inclusiu farà realitat una petició demandada des de fa anys tant per centres que acullen alumnat amb necessitats educatives especials, com per COCEMFE (Federació d’Associacions de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Província de València), una entitat declarada d’utilitat pública, que compta amb 42 associacions federades de discapacitat física i/o orgànica, representant a 8.448 persones en tota la Província de València, enfocada a defendre i ampliar la igualtat de les persones amb discapacitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 12 =