25n
25N
25N

Comencen els assajos de 'ÂTMAN, EL COMIAT' a Les Arts, últim espectacle d'Ananda Dansa

El primer cicle de dansa de Les Arts inclou també les actuacions de laCompañía Nacional de Danza i de María Pagés Compañía

Comencen els assajos de 'ÂTMAN, EL COMIAT' a Les Arts, últim espectacle d'Ananda Dansa
12/12/2019 -

Ananda Dansa prepara actualment al Palau de les Arts ‘ÂTMAN, EL COMIAT’, que el pròxim 17 de gener inaugurarà ‘Les Arts és Dansa’, el primer cicle del centre d’arts dedicat íntegrament a aquesta disciplina, al Teatre Martín i Soler.

La coreògrafa Rosángeles Valls, recentment guardonada amb la Medalla d’Or al Mèrit de les Belles Arts, directora i cofundadora d’Ananda Dansa, anuncia el tancament definitiu de la seua companyia amb aquest nou espectacle que suposa, al seu torn, el seu debut en la programació de les Arts.

‘ÂTMAN, EL COMIAT’, segons ha explicat la mateixa artista, proposa “una reflexió artística, compassiva i poètica sobre l’amor que genera violència, que esgarra fins i tot la vida d’aquells que estimes”.

Per a això, el muntatge té la música del col·laborador habitual de la companyia, Pep Llopis, junt amb una vintena de ballarins, l’actriu Rebeca Valls, l’intèrpret de cant d’estil Jonatan Penalba i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, sota la direcció del també valencià Cristóbal Soler.

Rosángeles Valls s’encarrega, així mateix, dels elements escènics d’aquesta obra, amb vestuari de Pascual Peris, il·luminació d’Antonio Castro i textos i lletres dels temes musicals d’Amparo Panadero.

A més de la representació del dia 17 de gener, el Teatre Martín i Soler acollirà més funcions d’aquest espectacle els dies 19, 22, 25, 26 i 31 de gener, a més de dues representacions l’1 i 2 de febrer. Les localitats, que poden adquirir-se en les taquilles del teatre o en el web (consultar ací), tenen un preu únic de 25 euros.

Així mateix, ‘Les Arts és Educació’ ha reservat dues funcions més, els dies 23 i 29 de gener, per al públic del programa didàctic.

Reconeixement a Ananda Dansa

Amb la coproducció de l’obra ‘ÂTMAN, EL COMIAT’, les Arts reconeix la impecable trajectòria d’Ananda Dansa després de quasi 40 anys d’experiència, amb actuacions en més de 25 països.

Fundada pels germans Rosángeles i Édison Valls, Ananda Dansa s’ha consolidat com una de les companyies més importants d’Espanya en el repertori de creació contemporània.

Amb seu al Gran Teatre Antonio Ferrandis de Paterna, atresora un ampli palmarés amb deu premis Max, el Premi Nacional de Dansa i la Medalla d’Honor del Consell Valencià de Cultura, entre altres reconeixements.

Les Arts és Dansa

La sala principal de les Arts serà el segon escenari per a aquest primer cicle de dansa, que inclou també les actuacions de la Companyia Nacional de Dansa i de María Pagés Compañía.

La Companyia Nacional de Dansa presenta, en la seua segona visita a València, la coreografia de ‘Carmen’ del suec John Inger, els dies 26, 27, 28 (doble funció) i 29 de març a la sala principal.

Dos guardons internacionals acrediten l’espectacle (Benois de la Danse de 2016 i Venice TV Award en 2018), amb escenografia de Curt Allen Vilmer, música addicional de Marc Álvarez, dramatúrgia de Gregor Acuña, vestuari de David Delfín i il·luminació de Tom Visser.

Inger pren com a base la cèlebre adaptació que va fer el compositor rus Rodión Shchedrín de l’obra de Bizet per a la seua esposa i primera ballarina Maya Plisétskaya, a la qual s’afig la partitura de nova creació d’Álvarez. Óliver Díaz assumeix la direcció musical de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana en aquest ballet.

‘Les Arts és Dansa’ conclou amb el debut de María Pagés Compañía, un dels màxims exponents del flamenc espanyol, els dies 6, 7 i 9 de maig (doble funció). La sala principal rep la ‘bailaora’ i coreògrafa sevillana, Premi Nacional de Dansa i Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts, amb ‘Una oda al tiempo’.

Pagés planteja des del flamenc, amb la dramatúrgia i els textos d’El Arbi El Harti, una reflexió ètica i artística sobre el present; es pregunta sobre el món actual; revisa la llum i les ombres del nostre temps; parla de l’efímer, l’eternitat i de la implacable irreversibilitat del temps sobre el cos, el desig, l’art i la vida.

Acompanyada per quatre ‘bailaoras’, quatre ‘bailaores’ i set músics, la genial sevillana explora la tradició cultural espanyola; revisa els pals flamencs nodrint-los de la música d’Ígor Stravinsky, Bernard Herrmann, John Cage, Antonio Vivaldi i Georg Friedrich Händel.

Passe Dansa

Per a les persones interessades en l’oferta de ballet, el centre d’arts comercialitza el Passe Dansa, que aglutina les tres propostes amb preus que oscil·len entre els 112,50 i els 63,70 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 1 =

lleida 2020
activem alfafar