25n
Orgull
Orgull

Comença l’Encontre Euromediterrani sobre Solidaritat i Persones Refugiades

Comença l’Encontre Euromediterrani sobre Solidaritat i Persones Refugiades
26/11/2016 -

València acull aquest divendres i fins diumenge l’Encontre euromediterrani de la solidaritat amb les persones refugiades (SOLIMED), una cita coorganitzada per Podemos, Esquerra Unida, l’Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana. “Aquestes jornades pretenen obrir un camí de solidaritat, més de 50 organitzacions i més de 200 ponents de 18 països s’han ajuntat a València per a reflexionar, debatre i coordinar accons per la construcció d’una altra Europa”, ha saludat a la inauguració l’alcalde de València, Joan Ribó.

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha intervingut contant com “contemplem amb estupor com es construeixen murs que neguen drets als que
fugen de les bombes, incomplint la llei i externalitzant les seues fronteres a Turquia”. I ha continuat declarant: “No ens resignem, treballem per i per a les persones i donem la benvinguda i les gràcies a aquest encontre per a coordinar i treballar per teixir xarxes de solidaritat i derivar murs. Hem d’obrir les portes a les persones refugiades i migrants i alçar murs contra la intolerància i el feixisme”.

Per la seua banda, l’eurodiputat de Podemos, Miguel Urbán, ha fet una crida a la “desobediència” contra la “xenofòbia institucional dels governs i de les institucions europees”. A més, ha afegit que a Solimed “també es recorda als germans i germanes sahrauís, als migrants de les nostres fronteres sud, Ceuta i Melilla. Aquells que fugen de la fam i la misèria tenen tant dret a buscar una vida millor com els que fugen de les bombes. Ens sorprenem amb Trump però ací hem alçat tanques a les nostres fronteres que costen 10 milions d’euros cada any”, ha finalitzat Urbán.

“La solidaritat és la tendresa dels pobles, això és el que guia aquest encontre i el nostre treball”, ha apuntat la diputada d’EUPV, Rosa Pérez. “Front a la solidaritat de la xarxa de ciutats refugi ens trobem l’oposició d’un govern que externalitza les seues fronteres al Marroc com Europa amb Turquia”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =