25n
25N
25N

Comença la inscripció per a la Festa del Melonet i el Sopar Popular de les Festes de Paiporta

Comença la inscripció per a la Festa del Melonet i el Sopar Popular de les Festes de Paiporta
02/08/2016 -

Aquest dilluns ha començat la inscripció per a dues de les activitats més importants de les Festes Populars 2016 de Paiporta. Es tracta de la Festa del Melonet, en la qual participen centenars de xiquetes i xiquets, i el sopar popular, on tot el poble es reuneix per compartir una nit a la fresca. Les inscripcions són gratuïtes i es poden portar a terme al propi Ajuntament de Paiporta fins al proper divendres.

DSC_4952_3254x2172
El 10 d’agost comencen les Festes Populars 2016, que enguany arriben carregades d’actes, més que en 2015, i amb un marcat accent de participació ciutadana en molts dels esdeveniments programats. Les festes se celebraran entre els dies 10 i 17 d’agost, i pràcticament s’uneixen amb les festes en honor al Crist del Consol, previstes entre els dies 5 i 7 d’agost, quan la població paiportina també està convocada a una sèrie d’activitats que serviran per escalfar motors.
La ciutadania ha tingut ocasió de participar en la confecció de la programació i, de fet, s’han recollit més d’una dotzena de suggeriments que han arribat a la regidoria de Cultura en les diferents assemblees celebrades. A més, alguna de les activitats dels dies de festes comptaran amb l’organització de persones anònimes de la localitat i associacions, que ja l’any passat es van oferir voluntàriament per treure endavant algunes celebracions davant la manca de pressupost amb què havia deixat la regidoria l’antic equip de govern, i enguany han decidit continuar col·laborant.
En concret, dos actes emblemàtics com l’entrada de la Murta, prevista per al 15 d’agost, i la festa del melonet, el dia 12, estan organitzats per col·lectius que s’han oferit a contribuir en el bon funcionament de la festa, així com en un important estalvi per a les arques municipals. Des de la regidoria de Cultura es valora molt positivament la participació de la ciutadania.
Quant a les novetats, es troba una forta aposta per la programació per a la gent jove. En aquest sentit, a les tradicionals casetes de festa, discomòbil i fira d’atraccions se suma el 12 d’agost el JoveRock, una trobada de bandes locals amb altres destacades del panorama valencià, com són Indefinits, Nuclear Winter i Banda Fidelidad, i la programació d’un concert de música en valencià, el dia 10, amb el grup ‘Tardor’. A més, la nit del dia 14, ‘Los de Marras’ protagonitzaran la Nit de Rock.
Les Festes Populars 2016 de Paiporta també destaquen per un canvi de rumb quant a la ubicació dels pols d’atracció de l’activitat. Les tradicionals casetes de festa se situaran al centre del poble, mentre que s’ha donat oportunitat a les associacions de portar la festa als carrers on tenen situades les seues seus. D’aquesta manera, s’espera que el nucli urbà s’òmpliga d’ambient, “que es note que estem de celebració”, explica el regidor de Cultural, Alberto Torralba.
“D’estar allunyades de la població, les casetes de festa passen a estar al centre del casc urbà. Volem repartir la festa per tot el poble, i hem buscat el lloc que creiem que és més acollidor i propici per a gaudir-les”, afegia el regidor. Aquesta ubicació és el Carrer Antonio Machado, a la vora del Barranc de Xiva. Torralba ha avançat també que unes 12 associacions han sol·licitat permisos per a fer la festa a les seues seus.
Entre la recuperació de les tradicions, també es troba el Guisat de Sant Roc, plat típic de les festes paiportines que molts tindran oportunitat de conèixer per primera vegada o bé de rememorar temps passats, amb la degustació programada per al dia 15 d’agost. La pilota valenciana també torna a les festes després d’alguns anys d’absència, en una partida que comptarà amb grans figures com Cervera, Sarasol II o Tino, entre d’altres.
En les Festes Populars 2016 es mantenen les activitats més tradicionals, com són el sopar popular, els esports (amb petanca, frontennis, i billar), la volta a peu i entrada de moros i cristians, ambdues per als més meuts i menudes, dansaes, nit de bureo; retreta, ambaixada i entrada de Moros i Cristians; les processons de la Mare de Déu d’Agost, el dia 15, i de Sant Roc, el 16; l’entrà de la Murta, o els festejos propis del Dia del Gos, el 17 d’agost.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =