25n
25N
25N

Comença el projecte CoSuDS per a millorar la gestió de l'aigua de pluja

Comença el projecte CoSuDS per a millorar la gestió de l'aigua de pluja
05/10/2016 -

El projecte europeu CoSuDS (Collaborative transition towards sustainable urban drainage: making it happen at district scale) cerca, mitjançant l’ús de sistemes urbans de drenatge sostenible (SuDS), incrementar l’eficiència en la gestió de les aigües pluvials a les ciutats. La iniciativa està coordinada per l’Institut d’Investigació d’Enginyeria de l’Aigua i Medi Ambient de la Universitat Politècnica de València (IIAMA-UPV) i està finançada per la plataforma Climate-KIC.

A la primera de les tres sessions col·laboratives previstes s’ha analitzat i dissenyat les estratègies que es materialitzaran al barri pilot situat a la ciutat de Castelló. En esta sessió s’ha comptat amb una alta implicació i la interlocució de 29 participants de 18 entitats diferents, incloent-hi agents de l’Administració local, autonòmica i estatal, tècnics i tècniques, ciutadania i altres parts implicades (àmbit acadèmic i sector empresarial), amb l’objectiu d’integrar experiències, demandes i interessos de múltiples actors, detectar els problemes a nivell de ciutat i si la metodologia es pot replicar a València.

El regidor d’Innovació i vicepresident d’InnDEA València, Jordi Peris, ha recordat que el consistori participa en este projecte “per poder tindre més ferramentes que ajuden a prendre millors decisions respecte a possibles inundacions, millora d’eficiència energètica i reducció de les conseqüències de les escorrenties urbanes”.

Els Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible (SuDS) representen una solució eficient econòmicament i flexible per a la gestió d’escorrenties urbanes, tant pel que fa a la quantitat com a la qualitat d’esta (reduint els volums d’escorrentia generats i millorant-ne la qualitat). A més, poden proporcionar una millora del paisatge urbà, disminuir la despesa en consum energètic associat al cicle de l’aigua, eliminar contaminants i permetre l’aprofitament de l’aigua per a altres usos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =