25n
25N
25N

Comença el procés per realitzar el cartell i la imatge gràfica de les Falles de 2017

Hui comença el termini per a presentar candidatures al procés

Comença el procés per realitzar el cartell i la imatge gràfica de les Falles de 2017
09/11/2016 -

Este dimarts va començar el termini perquè qualsevol professional o equip de professionals interessats presenten la seua candidatura per optar a la realització del cartell i de la imatge gràfica de les Falles de 2017. Per segon any consecutiu la Regidoria de Cultura Festiva ha obert un procés de crida a projecte, que compta amb el suport de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), l’Associació Professional d’Il·lustradors de València (APIV) i l’Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (COMUNITAD).

“A l’espera de la declaració de les Falles com a patrimoni immaterial de la humanitat volem aconseguir l’excel·lència en la comunicació gràfica de la nostra festa gran com a eina que ajudarà molt a la seua projecció en tots els àmbits”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, qui ha destacat que per segon any consecutiu la tradició de comptar per a les Falles amb un cartell anunciador i difusor de la festa s’adaptarà a les necessitats comunicatives i tecnològiques actuals “per impulsar la imatge de promoció de les Falles i per recuperar alhora el valor històric i cultural del cartellisme valencià, una senya d’identitat ben arrelada en les nostres festes”.

Poden participar en este procés totes les persones o estudis professionals del disseny i la il·lustració i empreses del sector. Per fer-ho hauran d’enviar al correu electrònic de la Regidoria (culturafestiva@valencia.es), amb l’assumpte ‘Crida a projecte imatge Falles 2017’, una carta de motivació on s’expresse breument la capacitat per desenvolupar el treball, la visió del projecte i els objectius a aconseguir. “No es tracta de presentar una proposta ni de definir com es farà el projecte”, ha matisat Fuset. A més, hauran d’incloure un dossier de treballs ja realitzats i el seu currículum. El termini s’obri hui i acabarà el proper dia 17 a les 14 hores.

El comité de selecció de la candidatura més adequada per elaborar el cartell i la imatge gràfica de les Falles de 2017 el conformaran cinc vocals: tres professionals del disseny gràfic i la il·lustració, a proposta de l’ADCV, l’APIV i la COMUNITAD; Ibán Ramón, com a guanyador de la convocatòria oberta de l’any passat, i un representant de la JCF. El president del tribunal serà el regidor de Cultura Festiva i hi haurà una Secretaria del tribunal amb veu però sense vot.

Els criteris per seleccionar la candidatura més adequada seran: l’experiència en projectes semblants al proposat, la qualitat en treballs desenvolupats amb anterioritat i l’originalitat i la creativitat als resultats aconseguits.

“Estem davant un nou procés que compta amb el consens de les associacions professionals. A més, respon amb continuïtat a una molt bona experiència en les Falles d’enguany, una primera convocatòria on hi hagué una gran resposta dels professionals del sector”, ha afirmat Fuset, qui per acabar ha destacat que “la declaració de la UNESCO que tant desitgem al món faller ha de potenciar la imatge de les Falles i este govern té el compromís ferm de continuar cuidant-la i difonent-la de la millor forma possible. En les Falles d’enguany ja vàrem portar eixa imatge per primera vegada a les ciutats de Madrid i Barcelona. A més va estar present a la Fira Internacional de Turisme, FITUR, i en moltes estacions ferroviàries gràcies a un acord amb RENFE. Continuarem treballant en la mateixa línia perquè les Falles tinguen la promoció i el reconeixement que mereixen”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − deu =