caixa popular

El curs escolar 2017-2018 s'estrena amb millors ràtios i més inversió per alumne

El curs escolar 2017-2018 s'estrena amb millors ràtios i més inversió per alumne
11/09/2017 -

Hui s’enceta un nou curs escolar al País València. Este nou curs, el 2017-2018, serà el dels rècords. En concret, comptarà amb més inversió per alumne. En total son 764.613 alumnes des d’Infantil fins a Batxillerat. En concret, està previst un 12% més d’inversió per als xiquets i xiquets en els centres del nostre territori.

Un any més, el programa Xarxa LLibres permetrà a les famílies valencianes estalviar en els llibres dels seus fills. De fet, podran estalviar gràcies a este programa uns 300 euros per fill. Des de la Conselleria han destacat també l’increment d’un 16% de xiquets i xiquetes que s’han sumat al programa de banc de llibres, en centres públics amb un 100% i de la resta, un 78%. Quant a les beques menjador, també han rebut un augment en el seu pressupost.

Este curs 2017-2018 suposa tot un rècord en la inversió en educació. “Situem l’alumnat valencià al centre de l’educació, amb més inversió per alumne i més professorat a les aules, i tenim en compte, a més, que hi ha una davallada de la natalitat i que no per això deixem d’augmentar en pressupost i recursos. Ja és una realitat que l’educació valenciana s’ha convertit en una eina que genera igualtat d’oportunitats”, ha afegit el conseller.

Amb el decret del plurilingüisme en el tram dels xiquets de 0-3 anys, permetrà als pares i mares comptar amb més possibilitats per a matricular als seus fills. En concret, comptaran amb més aules gratuïtes i el Bo Infantil.

Una baixada important de ràtio per aules

La ràtio mitjana de totes les etapes educatives se situa en 22,5 alumnes per aula. Per comarques: una mitjana de 22,6 alumnes a Alacant, de 21,8 a Castelló i de 22,6 a València. Aquesta dada confirma la progressiva baixada de ràtios des del 2015. En paraules del Conseller d’educació, Vicent Marzà, “aquest curs no només recuperem allò que s’havia eliminat amb les retallades de l’antic Govern, sinó que l’alumnat està actualment en millors condicions que abans del període de retallades. Un exemple és que inclús hi ha municipis que tenen una ràtio màxima de 23 alumnes per aula”.

Infraestructures dignes per als xiquets i xiquets, objectiu de la Conselleria

Un dels principals objectius del Govern del Botànic i per descomptat, de la Conselleria, és acabar amb els barracons. El Conseller Marzà ha detallat les xifres dels dos primers anys d’este govern. En concret, han sigut setze nous centres acabats. Per comarques, han sigut, 5 d’Alacant, 6 de Castelló i 5 de València. A més, la Conselleria ja porta en construcció diferents centres per tot el territori, 6 a Alacant, 2 a Castelló i 10 a les comarques de València.

Més beques universitàries

Els universitaris també es beneficiaran de millors condicions per a estudiar. La Conselleria incrementa un 29,1 % les beques per a les matrícules universitàries. En concret, del total de beneficiaris de les beques, 1.434 cursen els estudis en la Universitat de València, que rebrà un total d’1.464.503 euros; 610 en la Universitat Politècnica de València, que rebrà 529.556 euros; 956 en la Universitat d’Alacant, que rep 789.791 euros; 388 en la Universitat Jaume I, que rep 337.290 euros; 414 en la Universitat Miguel Hernández, que rep 358.904 euros; 3 en la Universitat Cardenal Herrera CEU, que rebrà 3.358 euros, i 12 en la Universitat Catòlica de Valencia, que rep 16.427 euros, on s’imparteixen estudis de Veterinària.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris