25n
25N
25N

Comença el compte enrere per a les Festes Populars de Benimaclet

Durant dos caps de setmana de setembre, Benimaclet serà més barri que mai

Comença el compte enrere per a les Festes Populars de Benimaclet
31/08/2016 -

S’acosten les IX Festes Populars de Benimaclet, i tots els veïns es preparen per a gaudir de dos caps de setmana, en els quals el sentiment de ‘fer barri’ s’expandeix i adquireix un major significat.

Per segon any consecutiu, aquestes festes estaran autogestionades per un grup de veïns i veïnes del barri, que cercaven fer un pas més enllà a les habituals festivitats, i van decidir unir-se i treballar per a aportar alguna cosa diferent del seu barri.

El resultat ha sigut unes Festes Populars en les quals els costums, les tradicions i les activitats que potencien el sentiment de pertinença a Benimaclet se’ls atorga un major protagonisme.

Font: joanbanjo

Foto: joanbanjo

D’aquesta manera, i en assemblea, han organitzat una programació molt ambiciosa, i apta per a tots els gustos i edats, com per exemple una ruta pels horts de Benimaclet amb fanalets, muixerangues, pilota valenciana, esmorzars populars amb partida de truc, sopars populars amb receptes tradicionals o activitats infantils, com una gimcana per a descobrir les antigues sèquies enterrades, entre moltes altres. Per descomptat, en aquestes festes també tindran cabuda les diferents expressions artístiques com la poesia, la cançó o la pintura.

No obstant això, totes aquestes propostes tenen alguna cosa en comú: D’una banda, recuperar els espais públics i dotar-los d’un ús actiu i, per un altre, permetre als veïns trobar-se, relacionar-se i gaudir en els carrers de Benimaclet per a ‘viure el poble’.

Així mateix, i coincidint amb les Festes Populars, tot aquell que s’acoste a Benimaclet podrà visitar, del 16 al 18 de setembre, una nova Edició consecutiva del Mercat Medieval, situat en els carrers Músic Blando, Masquefa i Rambla. Un mercat que potenciarà els antics oficis i tallers.

Els caps de setmana del 9, 10 i 11 i del 16, 17 i 18 de setembre tens una cita ineludible en el barri de Benimaclet. Ganes de participar, col·laborar i passar-t’ho bé és l’única cosa que has de portar per a viure unes Festes Populars úniques i diferents.

Més informació

3 comentaris

 1. GentDeBenimaclet
  GentDeBenimaclet setembre 01, 16:20

  La II edició consecutiva del Mercat Medieval??? El Mercat Medieval forma part de les Festes dels Clavarís del Crist i Ja anem per la XI edició.

  Resposta al teu comentari
 2. Jose Climent
  Jose Climent setembre 05, 18:46

  Benimaclet el barrio de cambio pero a peor, perroflautas, hipies, rastas, ocupas, borrachos, zona de ocio nocturno(ruido, escandalo y no se respeta nada), calles llenas de excrementos y orines de perros de cuatro y de dos patas.

  Resposta al teu comentari
 3. Vicente Almenar
  Vicente Almenar setembre 06, 19:30

  Por fin después de ver tantas páginas web sobre el barrio de benimaclet leo textualmente un relato real sobre las condiciones del barrio, como bien dice este anterior comentario de Jose Climent, un vecino de todo la vida del barrio y yo opino exactamente igual que el, el barrio ya no es lo que era, un barrio(pueblo) mas pequeño, social, tranquilo, familiar y limpio no como ahora un barrio de mucha gente que no conoces de nada, gente joven que no son de aquí, zona de botellones, fiesta, pintarras, podemitas, antisistemas, bandalismo, ocupas, lleno de carteles (dret al descans), sucio(muy sucio) sobre todo lo céntrico del barrio(calles Enrique Navarro, Juan Giner, Rafael Tramoyeres, Murta plaza de benimaclet etc) puertas y fachadas llenas de grafitis, perros-flautas, excrementos y meadas de perros en las aceras, fachadas, contenedores de basura, farolas y ruedas de vehículos estacionados, gente sobre todo que viene a partir del jueves por la noche al festorreo y al borracheo hacer también gamberradas a las tantas de la madrugada (chillidos y escandalo), esto ya no es un barrio para la gente normal como antes, se ha degradado bastante desde hace unos diez años para acá y cada vez mas. Algún día me gustaría que benimaclet volviera a ser el barrio de antes por lo menos el que yo conocí(años 80-90)
  Un saludo.

  Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + un =