25n
25N
25N

Els menjadors escolars, futurs espais sostenibles

Marzà aboga por implementar un modelo de kilómetro 0 en los comedores escolares de la Comunidad Valenciana

EP

Els menjadors escolars, futurs espais sostenibles
13/09/2019 -

Si el model educatiu ha fet un gir de 180° en els últims quatre anys, per a aquesta legislatura, des de la conselleria d’Educació continuen apostant per implementar millores que incrementen la qualitat educativa en tots els àmbits. En aquest sentit, un dels pilars fonamentals és l’alimentació i, per tant, els menjadors escolars.

Així, si ja s’està treballant en la gratuïtat progressiva del menjador escolar, ara, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, advoca per impulsar un debat “profund” amb la comunitat educativa, també amb les associacions de mares i pares d’alumnes, per a canviar el model de gestió dels menjadors escolars de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu que evolucionen cap a un model més sostenible i “ecològic”.

Aquest nou model es basaria en la utilització de productes de proximitat o de quilòmetre 0 i, per descomptat, de temporada que no només fomentaran hàbits d’alimentació més saludable i “arrelada en el territori, permetent no recórrer a les grans multinacionals del sector”, sinó que es contribuirà a la sostenibilitat. Ara bé, no serà una tasca fàcil, ja que, a més del debat que s’haurà de mantenir amb la comunitat educativa, també caldrà dur a terme mesures com la recuperació de les cuines en aquells col·legis en els quals es van eliminar.

I és que malgrat que ja s’ha avançat en una alimentació més saludable amb la ‘Guia per als menús escolars’, que va ser impulsada per les conselleries d’Educació i Sanitat per a garantir una oferta alimentària més equilibrada, ara es pretén fer un pas més amb l’aposta per productes de proximitat.

Entre els beneficis per consumir productes de quilòmetre 0 es troba tant el foment d’una alimentació més equilibrada i saludable, com el suport de l’economia local i l’agricultura valenciana tan característica del nostre territori. Així mateix, el consum d’aquest tipus de productes redueix les emissions contaminants en evitar llargs desplaçaments entre el punt d’origen del producte i el de consum.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + tretze =