25n
25N
25N

La comarca de l'Horta Sud rebrà prop de 4,5 milions d'euros per a la contractació de joves parats

Arxiu

La comarca de l'Horta Sud rebrà prop de 4,5 milions d'euros per a la contractació de joves parats
22/07/2019 -

El Servei Valencià d’Ocupació (Labora), organisme dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha concedit 4.338.465,31 euros en ajudes per a la contractació de persones joves menors de 30 anys.

Dels prop de 3.000 joves que podran començar a treballar en entitats locals de la Comunitat Valenciana, gràcies a les ajudes del Pla Avalem Joves Plus, un total de 231 ho faran en els municipis de la comarca de l’Horta Sud, a la província de València

En municipis com Mislata, l’import concedit dels quals ascendeix a 448.647,2 euros, es podran contractar 24 joves parades, tant amb qualificació com sense ella. En la mateixa comarca de l’Horta Sud, a Torrent li corresponen 21 nous contractes per un valor de 395.023,72 euros, i altres 21 a Manises gràcies a una ajuda de 384.929,2 euros; 19 a Quart de Poblet, amb unes ajudes per import de 347.362,99 euros, i 18 persones a Alaquàs, amb una ajuda de 340.667,28 euros.

A més de les ajudes rebudes per part de les entitats locals la Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud, també podran contractar a tres persones més amb un import de 47.812,56 euros i la Mancomunitat Intermunicipal del Barri de Crist a 4 persones amb una ajuda de 86.103,38 euros.

A la província de València, les subvencions arriben a un total de 68,5 milions d’euros en 281 entitats locals per a la contractació d’unes 1.742 persones.

A la província d’Alacant, el total de les ajudes ascendeix a 27,9 milions, es beneficiaran 252 entitats i es podrà contractar a unes 712 persones joves.

A la província de Castelló s’han concedit ajudes per un valor de 16,2 milions d’euros a un total de 133 entitats locals, que permetrà contractar a unes 492 persones.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat “la importància de generar oportunitats d’ocupació per a les persones joves menors de 30 anys perquè poden acabar la seua formació i anar adquirint una experiència que els facilite la seua inserció definitiva en el mercat laboral”.

El conseller ha afegit que aquestes oportunitats arriben “al major nombre possible de municipis, per a millorar l’ocupabilitat de les persones joves en tots els racons del nostre territori”.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha recordat que “en l’anterior legislatura, des de Labora dissenyem i vam posar en marxa una estratègia per a reduir l’atur juvenil, l’anomenat Pla Integral de Formació i Ocupació per a Joves 2016-2020, finançat amb fons europeus”, i que “Avalem Joves Plus és una de les iniciatives i de les accions directes previstes en aquesta estratègia “.

Pla Avalem Joves Plus

El Pla Avalem Joves Plus està format per dos programes d’incentius (Empuju i Emcuju), dirigits a entitats locals, diputacions, mancomunitats i organismes autònoms per a la contractació de persones joves que figuren inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Aquestes subvencions estan cofinançades amb els fons de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020 del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

El programa Empuju, va destinat a la contractació de persones joves en general. El programa Emcuju, va destinat a la contractació de persones joves majors de 16 anys que compten amb una qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per a l’ocupació o del sistema educatiu.

S’entén que la persona jove compta amb una qualificació professional quan té alguna de les següents titulacions: llicenciat o diplomat universitari, enginyer o enginyer tècnic, arquitecte o arquitecte tècnic, grau universitari, estudis de Postgrau universitari, doctorat, tècnic o tècnic superior de Formació Professional reglada o Certificat de professionalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020