25n
25N
25N

Sis comarques valencianes fa més de 15 dies que no registren cap positiu

Sis comarques valencianes fa més de 15 dies que no registren cap positiu
29/05/2020 -

Un total de sis comarques valencianes no han registrat cap cas positiu de coronavirus en els últims 15 dies: l’Alcalatén, l’Alt Maestrat, l’Alt Millars, l’Alt Palància, el Racó d’Ademuz i la Regió muntanyenca.

En la seua majoria, aquestes zones se situen a l’interior de València i Castelló, mentre que a Alacant no hi ha cap comarca en la qual no s’haja comptabilitzat almenys un cas en les últimes dues setmanes, segons les dades desagregades per municipis que ha publicat la Generalitat.

De totes elles, el Racó d’Ademuz és l’única que no ha arribat a registrar cap cas positiu des que va començar la pandèmia: cap dels set municipis de l’enclavament han tingut contagis per coronavirus.

L’Alt Maestrat, per part seua, suma cinc positius des que va començar la pandèmia: quatre a Albocàsser i un a Tírig. Un dels d’Albocàsser és l’únic mort a la comarca.

El balanç és semblant a les comarques de la Regió muntanyenca i l’Alcalatén, amb 15 i 16 casos positius, i dos morts en cadascuna. No obstant això, en aquesta última la majoria de casos s’ha centrat en dues poblacions, Costur (tres casos i una persona morta) i l’Alcora (11 positius i un altre decés), mentre que en la Regió muntanyenca s’ha repartit més i no hi ha cap municipi amb més de tres casos. Les morts s’han produït a Pedralba i Chelva.

Dues de les comarques menys poblades de l’interior registren índexs de casos més elevats: l’Alt Millars i l’Alt Palància, que malgrat no tindre casos des de fa dues setmanes, han tingut una afecció considerable per a la seua població.

En la primera, amb una població total que no arriba a 4.000 persones, s’han contagiat 76 persones i han mort 18. Villahermosa del Río és el municipi més afectat: dels seus 489 habitants, 54 s’han vist afectats, i han mort 13. A Montán també s’han registrat índexs d’afecció considerables: ha registrat 18 casos i cinc morts amb una població de 370 veïns.

L’afecció en l’Alt Palància ha sigut menor. En aquests 27 municipis que sumen una mica menys de 25.000 habitants, s’han registrat 72 casos i set decessos. La capital de la comarca, Segorbe, ha sigut la localitat més afectada, amb sis dels set morts (l’altre s’ha produït en la veïna Geldo) i 45 casos. Cap dels altres pobles de la comarca ha comptat més de cinc casos.

LA COSTERA I LA VALL D’ALBAIDA, UN SOL CAS EN 15 DIES

Dues comarques considerablement més poblades registren un sol cas per coronavirus en els últims 15 dies: la Costanera i la Vall d’Albaida. Malgrat comptar amb dues ciutats mitjanes (Xàtiva i Ontinyent) com a capitals, cap d’elles ha registrat casos en els últims 15 dies. Els positius s’han donat a Vallada (un dels dos que ha registrat) i Agullent (un d’11).

En total, en la Costanera hi ha hagut 73 casos positius (44 d’ells a Xàtiva) i huit morts. Cap altre municipi ha registrat més de 10 contagis.

Per part seua, a la Vall d’Albaida hi ha hagut 108 casos positius i 18 morts. Dels contagis, 43 han sigut a Ontinyent, 15 a l’Olleria i 11 a Agullent. Sis decessos s’han produït en la capital, quatre a l’Olleria i tres a Agullent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =