25n
25N
25N

Així serà el color de la plaça de l'Ajuntament de València després del reasfaltat

Sandra Gómez ha presentat com serà el nou paviment de la plaça de l’Ajuntament, que estarà acabat el mes d’agost

Així serà el color de la plaça de l'Ajuntament de València després del reasfaltat
22/06/2020 -

“L’objectiu és adaptar la imatge de la plaça de l’Ajuntament a la situació actual”. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha presentat el nou paviment de la plaça de l’Ajuntament, que s’estendrà per 7.600 metres quadrats, i que comptarà amb un pressupost de 564.940,35 euros. “Volem retirar tant l’asfaltat negre com les marques viàries, que donen una imatge de tall de circulació, per un nou paviment, amb àrid de color roig, que li aportarà una tonalitat a la nova zona per als vianants que anirà d’acord amb les actuals voreres”, ha apuntat Gómez.

Tal com han explicat des de Pavasal, l’empresa encarregada de dissenyar el paviment i de transportar-lo fins a la plaça, “aquest paviment és el resultat d’una mescla convencional amb lligant i àrid, que s’ha buscat en diferents pedreres per a obtenir el color que estàvem buscant. Finalment, l’àrid pertany a la pedrera de La Romana a Alacant. A més, es realitzarà un poliment de la superfície fins a obtenir un acabat rugós que permeta complir la normativa d’antilliscament“.

“Es tracta d’un paviment continu i sense juntes”, han afegit, que fa més senzill i còmode “caminar pel paviment, però també rodar amb patins o patinets o, per exemple, els desplaçaments amb maletes o carrets de bebé”. En aquest punt, la vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha volgut assenyalar que aquesta comoditat en els desplaçaments, que aporta el nou paviment, ha sigut una de les raons per les quals no s’ha conservat tot l’antic empedrat. “Ho deixarem només en l’espai on es planten els monuments fallers perquè és més resistent al foc”.

Està previst que els treballs de reasfaltat comencen a la fi d’aquest mes i, en un termini de sis setmanes, ja es puga gaudir de la renovada imatge de la plaça de l’Ajuntament. Els treballs previs consistiran en demolició d’illetes, fresat del paviment asfàltic de 6 cm en tota la superfície d’actuació, i en la zona per a ubicació de la falla (connexió entre zones per als vianants al costat de la font) es procedirà a la demolició del paviment fins al descobriment de l’antic empedrat de la plaça per a la seua neteja i recuperació.

Així mateix, Gómez ha anunciat que s’espera que, abans d’agost, haja eixit ja la licitació del concurs d’idees de la plaça de l’Ajuntament. “Volem començar com més prompte millor amb la configuració definitiva de la plaça”.

Finalment, Sandra Gómez ha apuntat que s’està treballant en l’acceleració de la remodelació de Pérez Galdós, però també en la recuperació d’espai per als vianants a la plaça Pintor Segrelles. “Serà una conversió en zona de vianants blana, amb molt poca obra, que ja ha començat i on s’optarà per un asfalt de color ocre per a combatre l’illa de calor”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + quatre =