25n
25N
25N

Colomer: "El turisme actiu i l'ecoturisme ajuden a redescobrir l'interior, a vertebrar el territori i a dinamitzar zones menys poblades de la Comunitat"

Colomer inaugura de manera virtual les III Jornades Professionals de Turisme Actiu i Ecoturisme de la Comunitat Valenciana

Colomer: "El turisme actiu i l'ecoturisme ajuden a redescobrir l'interior, a vertebrar el territori i a dinamitzar zones menys poblades de la Comunitat"
20/11/2020 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat que “el turisme actiu i l’ecoturisme ajuden a redescobrir l’interior, a vertebrar el territori i a dinamitzar zones menys poblades de la Comunitat Valenciana”.

Colomer ha volgut ressaltar el treball d’aquest sector que “ha sabut projectar en l’escenari rural un gran potencial de futur”. Al mateix temps que ha assenyalat que, “el turisme transformador i regeneratiu són conceptes abstractes, però que aterren en propostes com les que representa el turisme actiu”.

El secretari autonòmic de Turisme ha fet aquestes declaracions durant la inauguració virtual de les III Jornades Professionals de Turisme Actiu i Ecoturisme de la Comunitat Valenciana, impulsades per Turisme Comunitat Valenciana i CV Activa, i que enguany per raons de seguretat higienicosanitàries s’ha organitzat en format virtual.

Aquestes jornades es configuren com un espai de reunió, reflexió i debat en el qual s’analitzen els principals temes d’interés per a les empreses i professionals del sector, com la importància de l’associacionisme, la formació i titulacions, la lluita contra l’intrusisme, la sostenibilitat, la comunicació i la comercialització.

El titular de Turisme ha assenyalat que “el món postCOVID serà un món de moltes cicatrius, però com sortim, dependrà en part de nosaltres”. En aquest sentit, ha recordat el programa de formació de la Xarxa CdT de la Comunitat Valenciana ‘Tornar millors’, que ofereix cursos ‘online’ gratuïts i pensats específicament per a la qualificació professional en aquest moment de menys activitat turística: “Serem millors si aprofitem per a reforçar-nos, per a conéixer-nos i aprendre”, ha conclòs.

Accions per a impulsar el turisme actiu

Turisme Comunitat Valenciana treballa a potenciar els productes turístics singulars i d’experiències com el turisme actiu, esportiu i de naturalesa per a impulsar el turisme en la Comunitat en 2020, un any en què la pandèmia provocada per la COVID-19 ha canviat la manera de viatjar.

Per això, el departament continua treballant per a impulsar diferents productes turístics a través del programa CreaTurisme, amb l’objectiu de donar a conéixer l’oferta més singular, autèntica i genuïna de la Comunitat Valenciana, com ho és el turisme actiu, esportiu o de naturalesa.

Així, en CreaTurisme, el programa de desenvolupament i impuls d’experiències turístiques que impulsa Turisme Comunitat Valenciana, compte en aquests moments amb 59 empreses adherides al producte de Turisme Actiu i 48 empreses adherides al producte Cicloturisme-BTT, que ofereixen més de 150 experiències publicades en el catàleg Experiències CV.

A més, Turisme també ha treballat de manera especial amb les agències de viatges per a fomentar el turisme actiu, animant a les agències emissores a treballar en la creació d’ofertes dirigides als mateixos valencians en el territori de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, es treballa amb agències receptives, presentant-los l’oferta de les empreses adherides al programa CreaTurisme amb l’objectiu que puguen augmentar la seua gamma de productes.

Tota l’oferta turística de la Comunitat Valenciana s’ha adaptat a les mesures de seguretat que exigeixen els protocols sanitaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =