25n
25N
25N

Colomer trasllada a portaveus de turisme de Les Corts les mesures adoptades en la crisi per la COVID-19

Colomer trasllada a portaveus de turisme de Les Corts les mesures adoptades en la crisi per la COVID-19
24/04/2020 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha mantingut una reunió per videoconferència amb els i les portaveus de turisme de tots els grups parlamentaris de Les Corts per a traslladar-los les mesures que s’han adoptat des de Turisme Comunitat Valenciana des de l’inici de la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus.

Francesc Colomer s’ha reunit amb el portaveu del grup PSOE, Vicente Arques; el portaveu del PP, Manuel Pérez Fenoll; la portaveu de Compromís, Aitana Joana Mas; el portaveu de Ciutadans, Carlos Pablo Gracia; el portaveu de Podemos, Ferran Martínez, i la portaveu de VOX, Ana María Cerdán.

Francesc Colomer ha posat en comú amb els grups parlamentaris “les mesures que hem aportat des de Turisme Comunitat Valenciana des de l’inici d’aquesta crisi i compartir la visió sobre la situació actual del sector, així com perspectives de futur”.

Els diferents portaveus han mostrat la seua preocupació pel futur del sector i han insistit en qüestions com poder allargar els ERTO, reforçar les ajudes a les empreses turístiques, agilitzar els tràmits per a fer-les més efectives, reestructurar pressupostos i claredat a l’hora d’establir protocols i informar sobre les expectatives per a aquest 2020.

El secretari autonòmic ha insistit que “de moment, lamentablement, hi ha poques certeses, alguna cosa que entenem donada la gravetat de la situació però, no obstant això, desitgem que en la mesura que siga possible ens aclarisquen cronogrames i expectatives”.

Colomer ha incidit en què “el millor màrqueting comença en la veritat” i en què manté contacte continu amb el Govern central a través de la Secretaria d’Estat de Turisme per a traslladar les inquietuds del sector i la necessitat de començar a establir mesures que “han de ser a nivell nacional, perquè no tindrà sentit que les comunitats anem per lliure en aquest moment, sinó que necessitem homologar paràmetres”.

Francesc Colomer ha participat també en una trobada de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) entre diverses comunitats autònomes i ha incidit en què “fa falta un pla específic de Turisme des del Govern, perquè ara més que mai el turisme ha de ser considerat un tema d’Estat”.

També ha assenyalat que “hi ha molts subsectors i és molt important que unifiquem criteris com més prompte millor” i que “en aquest primer moment, en el qual competirem en mercat nacional, ho farem amb els nostres valors i singularitats propis, però en el terreny de la defensa de la salut haurem d’anar units i posar-nos d’acord, perquè això no pot ser un avantatge competitiu per a ningú”.

Mesures impulsades per Turisme CV

Colomer ha traslladat als grups parlamentaris l’estratègia impulsada per Turisme Comunitat Valenciana, que es resumeixen en 7 eixos d’acció: coordinació; informació; formació; comunicació; planificació i mesures econòmiques, entre altres.

Respecte a l’eix de coordinació, Turisme CV ha creat grups de treball amb associacions empresarials, destinacions i marques turístiques per a realitzar seguiment de la crisi i coordinar accions. A través d’aquests, es transfereix informació sobre les diferents mesures preses pel Govern i la Generalitat, al mateix temps que recull dades i propostes sobre les accions a dur a terme conjuntament.

L’estratègia d’informació ofereix informació oficial útil a empreses turístiques i destinacions adequant el contingut publicat en tots els seus canals en línia. Així, s’han facilitat estudis i anàlisis turístiques pròpies útils per a reforçar la presa de decisions en aquests moments, així com documentació i iniciatives de formació gratuïtes posades a disposició per altres entitats. Igualment, s’estan difonent accions de les destinacions i empreses amb la finalitat de mostrar l’esforç conjunt del sector i donar també visibilitat al seu compromís ètic i solidari amb la societat valenciana.

En l’eix de formació s’han posat en marxa ‘webinars’ i cursos de formació gratuïts des de la xarxa CdT, Invattur i a través del programa CreaTurisme per a donar cabuda a les diferents necessitats del sector, que estan registrant gran acolliment. A més, en aquests moments, també s’està treballant per a oferir formació sobre protocols de seguretat a tot el sector en el moment en què s’establisquen des de sanitat.

Respecte a la comunicació, Turisme CV ha planificat diferents campanyes adaptades a l’evolució de la crisi sanitària que pretenen connectar, d’una banda, amb turistes potencials, i per un altre, amb professionals del sector turístic en la Comunitat. La primera campanya ha llançat el missatge ‘Cuida’t per a tornar’, en relació amb la recomanació ‘Queda’t A casa’.

Aquesta setmana s’ha iniciat el llançament de les campanyes destinades a viatgers i viatgeres (‘Somia el Mediterrani En Viu’; ‘Aquí estoy esperándote’) i també a professionals d’empreses i destinacions turístiques (‘Prepara’t Per a Tornar’).

Així mateix, Turisme ha iniciat una estratègia de planificació amb el monitoratge i estudi constant dels mercats principals de la Comunitat Valenciana, on analitza i ofereix els informes estadístics d’evolució del sector de les fonts oficials; també s’ha activat un servei especial d’escolta i monitoratge en línia.

Dins de les mesures de planificació, s’han creat nous programes per a destinacions i empreses, adaptant-los a la nova situació després de la COVID-19. Així, per exemple, Invat·tur ha posat en marxa un protocol d’actuació amb les destinacions de la xarxa DTICV per a analitzar els efectes de la crisi, mesurar impactes i planificar accions futures de reparació i reposicionament, i també s’estan potenciant els programes d’acceleració empresarial (Accetur) i qualitat turística (Sicted, Qualitur) amb la finalitat que, una vegada la situació comence a normalitzar-se, el sector turístic puga oferir els seus serveis al turista post COVID-19.

Les mesures econòmiques s’han centrat en dos fronts: d’una banda, s’han agilitzat tots els pagaments pendents de 2019, la qual cosa ha suposat la injecció directa de 7 milions d’euros de liquiditat en l’últim mes.

D’altra banda, divendres passat el Ple del Consell va aprovar un decret d’ajudes de 6,5 milions d’euros dirigit a pimes, personal autònom i festivals, amb la finalitat de contribuir al seu manteniment. Això no implica la cancel·lació dels plans d’ajuda de concurrència competitiva, tant per a empreses com per a destinacions, que segueixen en plena tramitació i als quals se’ls ha oferit la possibilitat de modificar i ajustar els seus projectes a la nova situació per a no perdre les ajudes econòmiques.

Altres mesures a destacar són la col·laboració en la posada en marxa d’iniciatives socials com la desenvolupada a València amb l’ONG World Central Kitchen, que amb l’ajuda de cuiners i cuineres voluntaris elabora menús diaris en el CdT per a col·lectius amb necessitats; per part seua, els CdT d’Alacant i Torrevieja acullen la iniciativa d’Alacant Gastronòmica Solidària i utilitzen les seues cuines i equipaments per a l’elaboració de menús diaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − quatre =

museo prehistoria